Ridderkerk FM Sportnieuws, zevenklapper voor Slikkerveer in de beker

Paul | 31 augustus 2020

door Arjan ’t Jong

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen speelde Slikkerveer voor de beker uit bij AVV Alphen in Alphen aan den Rijn. Afgelopen seizoen werd er in de competitie nog met 2-2 gelijk tegen gespeeld, dus vooraf een geduchte tegenstander.
Op zondag 30 augustus startte Slikkerveer goed. Tegen de fikse wind in opende het al in de tweede minuut de score. Een prima pass van Ruben Silva Lopez bereikte Bas Mulder, die twee verdedigers het bos in stuurde en beheerst de bal in de touwen schoot: 0-1. Daarna begon eigenlijk pas het aftasten van beide ploegen en bleef het spel zich vooral op het middenveld afspelen. In de 17e minuut was het Chevillio Halden, die op de linkerflank werd aangespeeld en bij zijn tegenstander dreigde buitenom te gaan, maar juist besloot om naar binnen te gaan. Op dat moment loste hij ook meteen zijn schot in de korte hoek. Helemaal raak: 0-2. Weer een paar minuten later leek de ploeg van trainer André Stafleu alweer tot scoren te komen. Een prima pass van Thomas van Prooijen op Ruben Silva Lopez werd goed aangenomen tussen twee verdedigers, maar op het moment van schieten werkte een verdediger nog net op tijd de bal weg. In de 28-ste minuut noteerde Alphen de eerste kans en die was meteen raak. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel liet scheidsrechter Nico de Jong Kevin Bergshoeff van Aphen op Patrick Werkhoven af gaan. Een beheerst schot in de hoek betekende de 1-2 en de thuisploeg geloofde er weer in. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Slikkerveer nog meerdere kansen voor. Kevin Medina schoot hard naast, Bas Mulder in de handen van de keeper en Jesse Ringelever krulde de bal uit de draai net over de kruising. Net op het moment dat Chevillio Halden alleen op het doel af zou gaan floot scheidsrechter de Jong voor de rust, die zodoende met een 1-2 stand werd bereikt.
In de tweede helft begon Slikkerveer met de wind in de rug behoudend, maar had het wel meteen het initiatief naar zicht toe getrokken. Dat leidde in de 52-ste minuut tot de 1-3 van Bas Mulder, die een voorzet vanaf de linkerflank van Ronald Capelle goed binnen werkte. Maar twee minuten later lag de bal er aan de andere kant al weer in en stond het 2-3 door Jan de Lange, die verkeerd uitverdedigen resoluut afstrafte. In deze periode ging het snel met de treffers. In de 57-ste minuut was het Ruben Silva Lopez die Bas Mulder diep stuurde. Oog in oog met de uitkomende doelman schoot Mulder de bal keurig in het doel: 2-4. In de 61-ste minuut was het Ruben Silva Lopez zelf die een verdediger door de benen speelde en de bal in de verre hoek krulde: 2-5. Daarna verzuimde Slikkerveer het om de voorsprong verder uit te bouwen en kreeg Alphen weer een kans. Via Fabian Verberg verdween de bal via de binnenkant van de paal in het doel van Patrick Werkhoven: 3-5. In dezelfde 77-ste minuut maakte Slikkerveer al weer een volgende treffer. De net ingevallen Denno Stoffels werd als hangende linksbuiten door zichzelf goed diep gestuurd en daarna was ook zijn voorzet naar Bas Mulder op maat. Mulder bedacht zich geen moment en schoot beheerst zijn kwartet aan treffers binnen: 3-6. In de 81-ste minuut kon ook de zevenklapper worden genoteerd. Op aangeven van Bas Mulder schoot Ruben Silva Lopez zijn tweede van de dag binnen: 3-7. Het slotakkoord was voor de thuisploeg, dat vier minuten voor tijd via Dennis Boer de eindstand bepaalde op 4-7. Voor het meegereisde publiek een leuke wedstrijd om naar te kijken en voor Slikkerveer uiteraard ook een goed begin in de beker. Komende zondag 6 september speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen Voorschoten ’97.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Thomas van Prooijen, Damion Janssen, Ronald Capelle, Jesse Ringlever, Kevin Medina, Ryan van Dongen (77 – Destin Makiesse), Bas Mulder, Ruben Silva Lopez en Chevillio Halden (77 – Denno Stoffels).