Saturnus’72 dames winnen verdiend bij Conventus

Paul | 22 april 2024

door Hans Muntz

Op een zonnig, maar koud, Reyerpark hebben de dames van Saturnus’72 eenvoudig S.D.S.’18 aan de zegekar gebonden. De ploeg van coach Renate Witsiers won eenvoudig met 30-14.

Zeker de eerste helft walste de ploeg over de tegenstander uit Rotterdam heen. Al gauw kwam de ploeg op voorsprong (4-0) en bouwde die snel uit. De jonge tegenstanders kregen geen grip op de thuisploeg. Zelfs persoonlijke bewaking van de Saturnus voorwaartsen hielp niet. Hierdoor kwamen er zelfs nog meer kansen via snelle break-outs. Bij rust was de voorsprong opgelopen tot 18-4. Na de thee bleek S.D.S.’18 anders uit de kleedkamer te komen. Enkele malen kwam de ploeg aardig door de verdediging van de thuisploeg. Het was voor Saturnus even schakelen dat de tegenstand beduidend sterker was dan in de eerste helft. Rond de tiende minuut had de thuisploeg nog maar één keer gescoord (19-7). Er ontspon zich een leuke wedstrijd die door scheidsrechter Nils Erkelens strak in de hand werd gehouden. Hij deelde aan de thuisploeg 3 gele kaarten en 6 tijdstraffen uit die hij verdeelde over beide teams. Uiteindelijk wonnen de Ridderkerkers verdiend met 30-14.

Door deze overwinning komt Saturnus’72 na drie wedstrijden ongeslagen op een eerste plek. In de voorjaarscompetitie, die gaat over zeven wedstrijden (halve competitie), is alleen H.V.O.S. 2 nog ongeslagen. Maar deze ploeg uit Spijkenisse heeft pas twee wedstrijden gespeeld. De competitie gaat pas op 26 mei verder met een uitwedstrijd bij D.E.S.’72 in Papendrecht.