menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws, Nipt verlies voor vv Rijsoord in Maassluis

Paul | 22 augustus 2020

door Wim de Rooij

MAASSLUIS – Rijsoord heeft zaterdagmiddag nipt verloren van Excelsior Maassluis O21. De thuisploeg kwam twee minuten voor het einde op voorsprong en won uiteindelijk met 4-3. Met wat meer accuratesse had Rijsoord een beter resultaat afgedwongen, echter dat ontbreekt in deze fase van de voorbereiding nog. De technisch staf heeft nog twee weken om de Kraaien goed ‘op de rails’ te krijgen.

Zonder de geblesseerde Danny Haasdijk en Maily Lopez begon Rijsoord aan deze uitwedstrijd. Allereerst was er een minuut stilte in verband met het overlijden van Wim van de Bunt. De warmte was gelukkig uit het land verdreven, echter de harde wind maakte het voetballen soms wat lastig. De vraag was natuurlijk wat Rijsoord vandaag kon laten zien, want tot nu toe verloopt de voorbereiding niet echt naar wens. Alleen van laagvlieger Bolnes werd gewonnen en de andere twee wedstrijden werden ruim verloren. De vaste supporters van Rijsoord zien het begin van de competitie nog niet met veel vertrouwen tegemoet. Deze wedstrijd tegen de ‘jonkies’ van Excelsior Maassluis zou wellicht een opsteker voor het team van Rijsoord kunnen betekenen.

Evenwicht
Het eerste kwartier was er veel strijd op het middenveld en werden nauwelijks kansen gecreëerd. De twee teams hielden elkaar goed in evenwicht. Een goede kans was er wel voor Brian Heijman, maar hij kopte de voorzet van Romano Niamut naast het doel. Hier had meer in gezeten. Na iets meer dan twintig minuten te hebben gespeeld, brak Rijsoord de score open. De doelman van de thuisploeg verdedigde verkeerd uit en de altijd attente Danilo Alkema had de bal daarna maar in het lege doel te schuiven; 0-1. Een vijf minuten later een prima rush van Guillermo Pinas langs de lijn, die hem tot in het strafschopgebied bracht. Daarna ontbrak hem het overzicht om de bal bij een van zijn medespelers te brengen en was deze kans verkeken. Uit de rebound wist de thuisploeg tegen te scoren en hier zag de verdediging er niet echt solide uit; 1-1. Nog eens vijf minuten later keek Rijsoord alweer tegen een achterstand aan. Mede door de harde wind verkeer Gianni Straal zich op de snelheid van de bal en kon Excelsior Maassluis over links een aanval opzetten. Hierna was het een klein kunstje voor de aanvallers van de thuisploeg om op de 2-1 te komen. Rijsoord was in die periode zeker niet kansloos en in de 37e minuut mocht Romano Niamut een vrije schop nemen, die door de doelman werd gepareerd. Uit de rebound kopte Tevyn Biekman de bal in de handen van de doelman. Twee minuten later alweer een doelpunt voor de thuisploeg en ook hier zag de verdediging er niet sterk uit. De geflatteerde 3-1, want Rijsoord liet meer zien dan men op basis van de stand zou vermoeden, zou tevens de ruststand betekenen.

Strafschop
Rijsoord kwam met twee wissels uitstekend uit de kleedkamer. Daar waar mogelijk werd de aanval opgezocht en de thuisploeg moest steeds verder terug op eigen helft. Na vijf minuten een prima actie van Danilo Alkema, maar zijn inzet verdween in de handen van de doelman. Twee minuten later kende de scheidsrechter ondanks protesten terecht een strafschop toe aan Rijsoord. Gianni Straal werd in het strafschopgebied onderuit gelopen en Guillermo Pinas velde het vonnis; 3-2. Met nog een kwartier te spelen leek de fut er bij Rijsoord een beetje uit te zijn. De gedrevenheid direct na de rust was verdwenen en de thuisploeg zette de bezoekers onder druk. Toch zou Rijsoord nog op gelijke hoogte komen door wie anders dan Danilo Alkema. Met de bal, die aan zijn voet vastgeplakt leek, slalomde hij door het strafschopgebied en liet te doelman kansloos; 3-3. Aan de andere kant waren er ook genoeg kansen voor de thuisploeg, maar doelman Christian van Wijngen verrichtte enkele prima reddingen en hield daarmee zijn ploeg op de been. Toch moest Rijsoord twee minuten voor het officiële einde van de wedstrijd alsnog capituleren, toen van dichtbij de 4-3 werd binnengekopt. Hiermee kreeg de thuisploeg iets te veel, want een gelijkspel was meer overeenkomstig de krachtverhouding geweest.

Opstelling Rijsoord: Christiaan van Wijngen – Claudia Barros (46. Leon van den Heerik) – Jochem Bakker – Romano Niamut (60. Menno Vooges) – Danilo Alkema – Tevyn Biekman (46. Donovan Lioe Anjie) – Ronan van der Tak – Gianni Straal – Guillermo Pinas – Chantley Job – Brian Heijman.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.