menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws : Ridderkerk Rowdies Heren 1 start eindelijk met de competitie

Paul | 9 augustus 2020

Nadat in juli al een paar teams zijn begonnen aan de competitie is ook het Heren 1 team van de Ridderkerk Rowdies afgelopen weekend eindelijk aan de aangepaste competitie begonnen. Het eerste team van de Rowdies zou dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis uitkomen in de Topklasse van de Nederlandse honkbalcompetitie. Maar door de corona crisis was er, buiten twee oefenwedstrijden, nog geen bal geworpen in wedstrijdverband dit jaar, normaal start de honkbal- en softbalcompetitie in de tweede week van april.
Onder leiding van de nieuwe coaching staf, Leo Voogd en Joop Groen, werd er afgelopen zondag gestart in Utrecht tegen de Domstad Dodgers. De Rowdies begonnen met de jeugdige werper Bryan Ligthart, deze hield het netjes dicht en na 3 inningen was de stand 3 – 3, daarna sloeg de hitte toe en liep Domstad uit tot 8 – 3. Werper Ligthart werd in de vierde inning dan ook vervangen door Sam vd Meer, deze kon de boel verder redelijk dicht houden en ook de slagploeg van Rowdies kwam wat beter op dreef en vocht zich terug tot 8 – 6, de gelijkmakende 6 de inning scoorde Domstad nog een punt tot 9 – 6. Door de hitte, het veld van Domstad is een groot gravelveld waar de warmte erg van terugkaatste, werd het verder spelen door zowel de scheidsrechters als de coaches van beide ploegen onverantwoord gevonden en werd besloten om de wedstrijd na 7 volledig innings vroegtijdig te beëindigen bij een stand van 9 – 6 voor Domstad Dodgers.
Komende weekend speelt Ridderkerk Rowdies hun eerste thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen JEKA 1 uit Breda. Normaal noemt men dit “Openingday” en heeft dit een speciale betekenis met allerlei festiviteiten, maar door alle maatregelen zal dit nu in een wat meer soberder ambiance moeten worden gegoten.
Het eerste Dames team van de Rowdies speelt hun eerste competitiewedstrijd aanstaande vrijdag 14 augustus om 19.30 uur aan de Oosterparkweg tegen de Dames van Euro Stars.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Ad Koppendrayer Vishandel
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.