menu Home
Politie

Politie dringend op zoek naar ontsnapte TBS-er; Voor het laatst gezien in Rotterdam

Paul | 27 juli 2020

De politie is dringend op zoek naar de 61-jarige Henk (Petrus Wilhelmus) Ernst. Hij heeft zich onttrokken aan zijn TBS met verpleging en is voor het laatst gezien in Rotterdam.

Henk is in 1998 na meerdere geweldsdelicten veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en TBS. Hij zat in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam.

Op 4 juli is Henk overlopen bij een woninginbraak in Zoutelande, waarna hij kans zag te ontsnappen. Sindsdien is de man op de vlucht geslagen. Op camerabeelden hebben de opsporingsinstanties de man gezien bij de Coolsingel in Rotterdam. Omdat nog altijd niet bekend is waar de man verblijft, heeft justitie zijn foto’s en identiteit vrijgegeven, in de hoop dat mensen hem herkennen.

Signalement
Henk Ernst is 1.86 meter lang en heeft een normaal postuur. Opvallend is het spleetje tussen zijn voortanden. Hij heeft diverse tatoeages, waaronder een vogel en panter op zijn rechterarm en een bloem, dobbelsteen en papegaai op zijn linkerarm. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een lichte broek, een geblokt overhemd, donkere schoenen en een donkere jas. De politie vermoedt dat hij in de buitenlucht slaapt. Hij heeft inmiddels zijn haar zwart geverfd, maar zijn grijze haar is nog zichtbaar. Ter vermomming draagt hij soms een bril.

Op de foto boven het artikel is Henk Ernst twee keer te zien. Links is een gedetailleerde oudere foto. De rechter foto is Ernst te zien op camerabeelden, waarop duidelijk te zien is dat zijn haar gegroeid en zwart geverfd is.

Tips melden
Ziet u Henk lopen, dan benadrukt de politie om hem niet zelf te benaderen. Bel dan bij spoed 112. Heeft u hem gezien of heeft u andere informatie dat naar meneer Ernst kan leiden, dan kunt bellen met opsporingstiplijn 0800-6070 of het tipformulier van de politie invullen.


Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

  • cover play_circle_filled

    Goud en Foutshow ( 27-08-2020 )

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play