menu Home
Algemeen

Wooncompas gaat verder met het slopen van de portiekflats aan de Blaak in Ridderkerk.

Paul | 22 april 2024

De sloop van de leegstaande portiekflats aan de Blaak kan weer verder. Sloopbedrijf Konijnenburg gaat op 29 april starten met de sloopwerkzaamheden. Dit doen zij onder coördinatie van bouwbedrijf Waal. Vanaf 22 april richten zij het bouwterrein in en is parkeren aan de Blaak tijdelijk niet mogelijk. Dit is goed nieuws voor bewoners die terug willen keren naar de Blaak, voor de vele woningzoekenden in de regio en voor omwonenden die uitkijken op de te slopen woningen.

Parkeren tijdelijk niet mogelijk
Wellicht heeft u het al gezien: er zijn verkeersborden geplaatst aan de Blaak. Parkeren aan de Blaak is vanaf maandag 22 april tijdelijk niet meer mogelijk. Dit omdat het sloopbedrijf voldoende ruimte nodig heeft om veilig te kunnen werken. Ook richten zij het bouwterrein in.

Sloopwerkzaamheden
De grove sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de Schepenstraat richting de Benedenrijweg. En andersom richting het kantoor van Wooncompas aan het Koningsplein.

Trillingsbeperking
Er is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld dat trilling- en hoogtemetingen uitvoert. Dit gebeurt op een aantal plaatsen rondom het plangebied. Om de trillingen te beperken en waar mogelijk te voorkomen realiseert Wooncompas een sleuf in de grond. Deze sleuf komt tussen het plangebied en de monumentale woningen aan de Kerksingel. In deze sleuf wordt de grond losgemaakt. Zo worden er geen tot weinig trillingen doorgegeven via de grond.

Sanering
De vervuilde grond aan de achterzijde van de huidige flats wordt direct gesaneerd.

Meer informatie over de planning en verhuur
Meer informatie over de planning en de verhuur van de woningen is terug te vinden op de projectenpagina van Wooncompas: https://wooncompas.nl/Project/blaak

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.