Saturnus’72 handballers denderen door

Paul | 18 maart 2024

door Hans Muntz

Het was zaterdagavond een ongelijke strijd. Saturnus’72 verpulverde tegenstander D.W.S. 2 met 43-15. Coach Remco de Jong omschreef het als een zakelijke overwinning waarbij gewerkt kon worden aan het doelsaldo.

D.W.S. 2 kwam gehandicapt naar Ridderkerk. De rode lantaarndrager had maar zeven spelers ter beschikking. Het was dan ook gauw duidelijk dat er van deze tegenstander niets te duchten was. Saturnus bulderde gelijk in hoog tempo door naar een 23-8 ruststand. Toen in de tweede helft ook nog eens D.W.S. speler Jesse van Berk met 3×2 minuten naar de kant moest, dus rood, was de weerstand helemaal gebroken. Saturnus kon zich uitleven en won met 43-15.

“Het was eigenlijk geen wedstrijd. Hiervoor was D.W.S. te zwak. In de tweede helft verloren we soms de concentratie waardoor het niveau, ondanks de vele doelpunten, wat inzakte”, vertelde coach Remco de Jong na afloop. “Maar ik ben tevreden”. Met nog drie wedstrijden stijgt de spanning in de hoofdklasse C. Hercules won zijn wedstrijd ook met 30-16 bij Helius. Beide ploegen hebben nu 26 punten uit 17 wedstrijden. Het verschil in doelpunten is 10 in het nadeel van Saturnus. Zondag staat om 14.00 uur de uitwedstrijd voor Saturnus bij D.I.O.S. in Den Hoorn op het programma. Concurrent Hercules speelt om 12.40 uur bij de nummer drie H.V.O.S. Met nog drie wedstrijden stijgt de spanning met de week.

Foto’s: Vishal Hartmans