Saturnus’72 dames komen in tweede deel te kort.

Paul | 17 maart 2024

door Hans Muntz

Opnieuw stonden de dames van Saturnus’72 zaterdag met lege handen. Na een goede eerste helft (11-7) volgde een zwakke tweede. Olympia’72 overklaste de Ridderkerkers en gingen met een 15-21 overwinning naar huis.

Na een moeizame start, stond lang 2-2, ontbrande de wedstrijd enigszins. Saturnus kon diverse malen de verdediging doorbreken en kwam zelfs op een 7-3 voorsprong. Met name Daniëlle van de Bosch was trefzeker. In de daarop volgende slordige fase, tussen de 15e en 22e minuut, kwam Olympia terug tot 8-7. Dit was geheel onnodig. Veel balverlies hielp de tegenstander uit Wassenaar weer in het zadel. Toch wist Saturnus zich over het dode punt heen te werken en wist bij rust nog een goede stand te bewerkstelligen (11-7). In de eerste acht minuten na rust werd Saturnus compleet overlopen. Olympia was op alle fronten sterker en kwam op 11-14. Gelukkig herpakte de thuisclub zich enigszins waardoor het spelbeeld zich stabiliseerde. Toch duurde het tot de 18e minuut eer Saturnus voor het eerst kon scoren (12-17). Maar echt beter werd het daarna niet met een 15-21 nederlaag tot gevolg.

Met nog één wedstrijd te gaan en eventueel nog zes minuten in de gestaakte wedstrijd tegen T.O.G.B. vertoeft de ploeg op een 8e plaats. Eén punt boven Northa. Van deze ploeg is tijdens een inhaalwedstrijd met 17-14 gewonnen. Zondag eindigt de competitie bij één van de twee koplopers. Om 13.10 uur moet de ploeg aantreden in Poeldijk bij Verburch 3. Deze ploeg is in felle strijd gewikkeld met Feyenoord 2 om het kampioenschap. Opnieuw dus een heel lastige wedstrijd.

Foto’s: Vishal Hartmans