RVVH pakt punt in blessuretijd

Paul | 17 maart 2024

door Theo Leenheer

Op het nippertje pakte RVVH toch nog een punt mee in de uitwedstrijd tegen LRC in Leerdam. Een penalty net voor de rust leek de wedstrijd te beslissen, maar na twee minuten in de blessuretijd was daar toch nog de gelijkmaker, die wel recht deed aan de wedstrijd.

Het was een redelijk gelijkwaardige wedstrijd wat beide ploegen het publiek voorschotelden. De beste kansen waren voor de rust voor RVVH, dat Gino Stolk tot twee keer toe zag missen waar zeker iets in had gezeten. Everton Pires Tavares schoot een teruggelegde bal resoluut richting de goal maar deze raakte vol de lat. Aan de andere kant ook wat kansjes voor de thuisclub maar die konden allemaal worden verijdeld. Net voor de rust toch een domper. Een licht vergrijp van Gino Boers op Timo Lutters binnen de beruchte lijnen deed scheidsrechter Y. Kuipers de bal op de stip leggen. De al na een half uur ingevallen Fabian van Horssen zette uiterst koelbloedig de 1-0 ruststand op het bord.

Na de rust bakte RVVH er aanvankelijk niet veel van. LRC kwam fel uit de kleedkamer en drong de Ridderkerkers ver terug. Dit leverde ook een aantal kansen op maar bleken niet besteed aan Sil van Putten en Jamal Ouassif. Even later schoot van Putten heel gevaarlijk van buiten de zestien de bal richting kruising, maar een puike redding van Kristijan Nikolic voorkwam de treffer. Iets wat hij tien minuten later herhaalde bij een gedrukt schot van Maikel van de Water. Dat was in een fase dat RVVH weer wat meer grip op de wedstrijd had gekregen. En een kwartier voor tijd leverde dit ook een kans op. Guytano dos Santos schoot uit de draai maar net over nadat keeper Levi ‘t Lam de inzet van Stolk wist te keren die een voorzet ontving vanaf de rechterkant van Shamir de Jesus. Aan de andere kant pareerde Nikolic in de slotfase een uitbraak waarbij de ingevallen Wesley Swets gevaarlijk voor hem opdook. De blessuretijd was al ingegaan en velen zullen niet meer rekening hebben gehouden met de gelijkmaker. Maar de goede RVVH aanval kon door de ingevallen Wessel Verhaar met de rug naar de goal staand worden teruggelegd op Philip Dragon die met een welgemikt schot de benedenhoek vond achter ‘t Lam, 1-1. Consternatie daarna omdat de assistent scheidsrechter G. van Mun de vlag omhoog stak vanwege vermeend buitenspel van de mogelijk in de baan van het schot staande ingevallen Daan Blij. Na overleg vond scheidsrechter Kuipers dat het geen hinderlijk buitenspel was en keurde hij de treffer goed. Daarna gebeurde er niet al te veel meer en na een kleine zes minuten blessuretijd werd 1-1 dus de (terechte) eindstand.

LRC Leerdam – RVVH 1-1 (1-0)

42. Van Horssen 1-0 (strafschop)
90+3. Dragon 1-1

Scheidsrechter Y. Kuipers gaf gele kaarten aan Van Gelderen (LRC Leerdam) en Kayis (ass. trainer RVVH).