Rijsoord vergeet te winnen van Spirit

Paul | 16 maart 2024

door Emo van Dijk

Het was een gekke week voor de vv Rijsoord. Het overlijden van super-vrijwilliger Wim van Wingerden was zeker voel- en merkbaar binnen vereniging. In de morgen waren dan ook vele leden aanwezig geweest bij zijn uitvaart om Wim de laatste eer te bewijzen. De wedstrijd van ons eerste elftal begon dan ook met een indrukwekkende minuut stilte!

Cruciale redding Jesse Verveer

Vorige week werd er door de equipe van Johan Versluis een mooie overwinning behaald oo de Zwerver Kinderdijk  en dan is het prettig om met dezelfde basis-elf te kunnen starten. De wedstrijd kwam echter moeizaam op gang. Er was bij beide ploegen het besef dat er gewonnen zou moeten worden om weg te blijven van de plekken die aan het eind van de competitie zorgen voor rechtstreekse degradatie of het spelen van een nacompetitie om degradatie te voorkomen. Beide ploegen hadden moeite om gaten te vinden in de verdediging om te komen tot uitgespeelde kansen. Rijsoord, met een prima spelende Francesco Messina, zorgde wel voor wat speldenprikjes maar de grootste kans was wel voor de bezoekers uit Ouderkerk ad IJssel. Na een half uur lukte het Ruben Slooff om alleen af te gaan op keeper Jesse Verveer, maar deze wist met een prima redding een achterstand te voorkomen. De rust werd dan ook met 0-0 bereikt.

Gemiste kans

De tweede helft probeerde Rijsoord in ieder geval de druk op het doel van Sean Luthers op te voeren. Een optisch veldoverwicht en meer balbezit was dan ook wel zichtbaar maar tot echt grote kansen of mogelijkheden zou dat niet leiden. Tot halverwege de tweede helft dan. De niet geheel fitte, maar o zo belangrijke Lulu Statia, leek aangekomen in de zestienmeter een bijna niet te missen kans aan spits Casper Gerritse te gunnen. Maar, eigenlijk verrast dat de bal naar hem werd gespeeld, knalde Casper de bal van dichtbij over het doel van Spirit. Het bleef zodoende 0-0. En die brilstand zou ook uiteindelijk op het wedstrijdformulier terecht komen. Een uitslag waar beide ploegen niet tevreden mee mochten zijn. Zeker niet in de strijd om lijfsbehoud waarbij een winstpartij meer dan welkom zou zijn geweest. En zo blijft het dus spannend in de tweede klasse F.