menu Home
Gemeente Nieuws

Wat voor zwembad wil Ridderkerk?

Paul | 1 december 2023

Zwembad De Fakkel is toe aan vernieuwing. Er liggen drie mogelijkheden op tafel: renovatie, nieuwbouw of een combinatie van de twee. Gedurende de hele maand december kunnen inwoners van Ridderkerk en gebruikers van De Fakkel via een digitale enquête hun mening, ideeën en wensen over de toekomst van De Fakkel delen.

Het verdwijnen van het zwembad uit Ridderkerk is voor het Ridderkerkse gemeentebestuur geen optie. Wethouder Henk van Os: “Het hebben van een zwembad in onze gemeente is een belangrijke sociale voorziening, die bovenal bijdraagt aan de zwemvaardigheid van kinderen. Maar aan wat voor soort zwembad denken Ridderkerkers dan? Wat willen ze behouden, wat willen ze veranderd zien? Welke voorzieningen verwachten ze? We willen heel graag de mening van alle Ridderkerkers weten, dus ik roep iedereen op om de vragenlijst in te vullen”.

Via sociale media, De Blauwkai, de websites van de gemeente en het zwembad, maar ook met posters en flyers in gemeentehuis en zwembad worden Ridderkerkers en andere bezoekers opgeroepen deel te nemen aan de enquête. Een QR-code brengt je rechtstreeks naar de, volledig anonieme, vragenlijst. Na afloop van de enquête wordt de uitkomst ervan in januari via dezelfde media gepubliceerd.

Naast de enquête wordt (bouw)technisch onderzoek gedaan en wordt vraag en aanbod van zwemfaciliteiten in beeld gebracht, alsook de landelijke, regionale en lokale trends en (demografische) ontwikkelingen op dit gebiedOok overleg met betrokkenen zoals Sportservice Ridderkerk (SSR) en zwemvereniging Poseidon 56 maakt deel uit van dit onderzoek.

De resultaten worden vertaald naar een aantal scenario’s, op basis waarvan de gemeente Ridderkerk een gefundeerde keuze kan maken voor de toekomst van De Fakkel. De gemeenteraad besluit hierover voor de zomervakantie 2024. De eerstvolgende tussenstap is een informatieve raadscommissie op 16 januari 2024.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.