menu Home
Gemeente Nieuws

Duurzaam Sportcentrum Drievliet klaar voor komende veertig jaar

Paul | 23 november 2023

Sportcentrum Drievliet is donderdag 23 november officieel opgeleverd. Na een periode van renoveren en verduurzamen, nam wethouder Henk van Os de sleutel symbolisch weer in ontvangst. 

Het sportcentrum is de afgelopen periode gerenoveerd en verduurzaamd. Hiermee vormt het sportcentrum voor de komende veertig jaar een goede basis voor het gymnastiekonderwijs aan diverse basisscholen, het uitoefenen van verschillende sporten en voor ontmoetingsfuncties. De exploitatie van Sportcentrum Drievliet wordt verzorgd door Sport Service Ridderkerk.

Duurzaamheid

Bij de renovatie van het sportcentrum is hoog ingezet op duurzaamheid. Het vernieuwde gebouw maakt geen gebruik meer van aardgas. Panelen op het dak worden ’s winters gebruikt voor verwarming en warm tapwater en in de zomer voor verkoeling. Een deel van de panelen wekt elektriciteit op en het andere deel gebruikt de warmte van de zon om water op te warmen. Daarnaast is veel hout van het bestaande gebouw hergebruikt bij de renovatie.

Foto’s: Jos Wesdijk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.