menu Home
Algemeen

Activiteiten in de bibliotheek Alblasserdam in december

Paul | 21 november 2023

In december zijn er weer genoeg activiteiten voor jong en oud.

Voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar wordt er elke woensdagmiddag en zaterdagochtend voorgelezen. Op 20 december is er een extra leuke voorleesmiddag met als thema kerst, waarbij we voorlezen, knutselen en zingen. Het voorlezen op woensdagmiddag is van 14.30 tot 15.30 uur.

Op 12 december is maakplaats voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ook deze heeft het thema kerst en gaan we kerstballen maken. De maakplaats is van 15.30 tot 16.45 uur.  Op 19 december gaan we in het DigiLab aan de slag met microbits. Samen met een leraar van LexLab ga je aan de slag met deze microcomputer. Voor deze activiteiten kan je je aanmelden via de website van de bibliotheek.

Voor volwassenen hebben we deze maand 2 speciale edities van Aangehaakt. Aangehaakt is voor mensen die graag creatief bezig zijn. Er is gelegenheid om patronen uit te wisselen, inspiratie op te doen en van elkaar te leren. Beginner of gevorderde, jong of oud, iedereen is welkom. Neem zelf je wol, haak en/of breiwerk mee, dan zorgen wij voor de koffie en thee.  Op 14 en 21 december staat aangehaakt in het teken van kerstballen maken. Heb je zelf een tof patroon deel deze dan met ons. Aangehaakt is elke donderdag van 10.30 tot 12.00 uur. Gratis toegankelijk.

De Bieb-Inn

Op zoek naar inspiratie, kennis over een bepaald onderwerp of gewoon een gezellige ochtend? Kom dan naar De Bieb-Inn. De Bieb-inn is in samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam. Tijdens de Bieb-Inn worden diverse onderwerpen besproken waardoor er voor ieder wat wils is. Op donderdag 30 november gaat het over Artificial intelligence en kijken we hoe chatGPT werkt en maken we een sinterklaas gedicht met ChatGPt.Op donderdag 28 december gaat De Bieb-inn over oudjaarstradities en oliebollen. Terwijl koffie en thee worden geserveerd met heerlijke oliebollen, delen we verhalen over deze traditionele lekkernij en andere gebruiken die oudjaarsavond in Nederland zo bijzonder maken. Van vuurwerk en de klokslagen tot gezellig samenzijn, deze ochtend brengt een warme sfeer van verbondenheid en nostalgie. Je bent van 10.30 tot 12.00 uur welkom in de serre van de Rederij en is gratis toegankelijk.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.