Bolnes wint bij Moordrecht

Paul | 19 november 2023

door Izak Lavooij

Na de uitstekende overwinning van vorige week op WDS, toog SV Bolnes ditmaal af naar Moordrecht om daar aan te treden tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Trainer Mark van Zanten moest weer puzzelen deze middag. Gelukkig waren er drie spelers uit het O23 elftal die aan konden sluiten en vond oudgediende Ronald Vrolijk het leuk om weer eens een wedstrijd mee te komen voetballen.

Waar de meeste mensen VV Moordrecht zullen kennen van het grootbrengen van voormalig profspeler Leen van Steensel, hangt er naast zijn gesigneerde shirt ook een ander tricot in de gezellige kantine. Het is het shirt van oranje-spits Memphis Depay. De geboren Moordrechtenaar doorliep drie jeugdelftallen, voordat hij naar Sparta Rotterdam vertrok. Wellicht dat VV Moordrecht een flinke opleidingsvergoeding heeft bedongen op de transfers van de spelers, want sinds 2022 speelt de club op een spiksplinternieuw complex.

Hoe mooi het complex, hoe lelijk waren de weersomstandigheden deze middag. Tijdens de warming-up kwam het water al met bakken uit de lucht zetten en toen scheidsrechter Geysendorpher rond de klok van half 3 voor het begin van de wedstrijd floot, werd het er niet veel beter op. Toch had Bolnes er in de eerst helft zin in. Het zette de tegenstander vroeg onder druk, waardoor de thuisploeg de bal al snel kwijt was. Ook kreeg het zelf genoeg kansen om het openingsdoelpunt te maken. Het was wachten op de 25ste minuut toen Edilsony Dias Gomes een voorzet van Ayrton Frans tegen de touwen werkte. Bolnes kreeg in deze eerste helft een aantal mogelijkheden om afstand te nemen te nemen van de thuisploeg, maar deze werden niet benut waardoor beide ploegen met een 0-1 stand de thee opzochten.

Bolnes kwam in het tweede bedrijf goed uit de startblokken. Weer was het Ayrton Frans die zijn directe tegenstander de baas was en ditmaal bood hij Noury Mulder een niet te missen kans. De, van een blessure herstelde middenvelder, schoof de bal netjes in het netje en bracht zo de 0-2 op het scorebord. Omdat Bolnes na deze treffer vergat om verder afstand te nemen van de thuisploeg, bleven de Moordrechtenaren geloven in een wederopstanding. De thuisploeg leek zelfs de aansluitingstreffer te maken, maar gelegenheids-grensrechter Ton Smorenberg constateerde buitenspel. Toch verscheen de thuisploeg in de laatste fase van de wedstrijd vaker voor het doel van doelman Devin Maasbach. De goalie moest een aantal keer handelend optreden, maar moest het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Lars Oosterwijk. En zo werd het toch nog spannend in de slotfase van de wedstrijd, aangezien de thuisploeg bloed rook! Na 5 minuten blessuretijd floot de goed leidende arbiter voor het einde van de wedstrijd, waarna er toch wel een zucht van opluchting ging door kamp Bolnes.

Na afloop van de wedstrijd omschreef doelman Maasbach het treffend: ‘ik zie deze wedstrijd als mijn tentamen Biologie. De voorbereiding verliep stroef, tijdens de wedstrijd denk je: dit komt wel goed, maar dan wordt het toch nog spannend of je, richting het einde, een voldoende haalt. Gelukkig kende de wedstrijd dan wel een betere uitkomst dan mijn tentamen…’

Volgende week krijgt Bolnes het goed presterende Stolwijk op bezoek en mogen de Ridderkerkers laten zien dat ze echt tot de top van de 5de klasse behoren.