Wedstrijd dames Saturnus’72 net iets te kort

Paul | 23 oktober 2023

door Hans Muntz

De eerste zaalwedstrijd van de dames van Saturnus’72 was zondag net iets te kort. Bij Helius in Hellevoetsluis werd na een inhaalrace nipt, na een zwakke eerste helft, met 17-16 verloren.

Coach Renate Witsiers miste zondag enkele basisspeelsters. Met name op de hoek moest worden geïmproviseerd. Silvia Bruggeman vulde het team vanuit het midweekse team op prima wijze aan. De eerste helft was het zoeken naar de juiste systeem. Een 4-2 verdediging of toch een 5-1 opstelling. Met name de twee afstandsschutters van Helius zorgde voor de nodige onrust. Bij de rust stond Saturnus met 11-6 achter. Na de thee kreeg Saturnus steeds meer vat op de tegenstander. Een veel beter spelend Saturnus begon aan een inhaalrace. Het werd 15-13 en een positief resultaat kwam in zicht. Uiteindelijk was de wedstrijd net iets te kort en werd met 17-16 verloren.

Zaterdag om 19.00 uur gaat de competitie verder. Het Goudse Vires et Celeritas komt naar de Reyerhal. Deze ploeg won haar eerste wedstrijd met 26-16 van T.O.G.B.