menu Home
Sport

Eerste echte punten zijn binnen voor handbalsters

Paul | 9 oktober 2023

door Hans Muntz

De eerste twee punten kregen de dames van Saturnus’72 via de reglementen. Zondag deden ze het op eigen kracht, en hoe. Roda’71 werd in eigen huis met ruime cijfers verslagen.

In de eerste helft was er nog sprake van een wedstrijd. Alhoewel al gauw duidelijk werd dat deze wedstrijd een overwinning moest worden, was het aanvallend nog pover. Verdedigend zat het goed dicht, maar aanvallend had er meer gescoord moeten worden. Toch was de ruststand er één om in te lijsten (2-12). Na de pauze ging het stukken beter. Roda kwam niet meer in het spel voor. Saturnus hield het verdedigend dicht, met een sterk keepende Melissa van de Bosch terwijl het in de aanval helemaal los ging. Coach Renate Witsiers kon diverse systemen en wissels uitproberen. Uiteindelijk stond er na 2 x 30 minuten een 5-29 (!) einduitslag op het score bord. Door deze winst partij sluit de ploeg het eerste deel van de veldcompetitie af in de middenmoot met 4 uit 4. Vires et Celeritas uit Gouda gaat met 8 punten uit 4 wedstrijden aan de leiding.
Zaterdag wordt er in de Ryerhal geoefend tegen Twist, aanvang is 19.00 uur. De heren spelen daarna om 20.30 uur hun tweede competitiewedstrijd tegen H.V.O.S. Op 22 oktober gaat de zaalcompetitie voor de dames van start met een uitwedstrijd bij Helius (12.30 uur) in Hellevoetsluis.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.