menu Home
Sport

Handbalsters Saturnus’72 komen te kort!

Paul | 1 oktober 2023

door Hans Muntz

De handbalsters van Saturnus’72 kwamen zondag in de thuiswedstrijd tegen Schipluiden één doelpunt te kort. Maar coach Renate Witsiers vond meer van deze wedstrijd. “We komen ook nog conditie te kort. Maar dat komt goed. Nu heb ik toch een leuke wedstrijd gezien die vertrouwen geeft voor het vervolg als we eind oktober de zaal in gaan. Dan moeten we er staan.” 

Het was wel even schrikken aan het begin van de thuiswedstrijd tegen Schipluiden. Voordat ze goed en wel begonnen waren stond de thuisploeg al 0-3 achter. Maar de draad kon al snel worden opgepakt. Er ontstond er een leuke aantrekkelijke wedstrijd. Saturnus kwam terug tot 4-5, maar moest toch zien dat de gasten met enkele snelle uitbraken het verschil weer op drie treffers brachten (4-7). Het bleef spannend, zeker toen het verschil weer tot nul was terug gebracht (9-9), met onder een fraaie treffer van Evy van Bockel, maar de rust was toch 9-10 in het voordeel van de gasten uit het Westland. Na de break ging het opnieuw even snel in negatief opzicht. Schipluiden liep uit tot 11-14 en even leek het erop dat Saturnus overlopen zou worden. Maar de ploeg richtte zich weer op en met onder andere een fraaie treffer van Brigitte Stout, achterwaarts zonder te kijken, werd het 17-18. De laatste minuten waren spannend, 17-19, maar verder dan één treffer kwam de ploeg niet (18-19).

Renate Witsiers hield toch een goed gevoel over aan deze wedstrijd. “We komen nog conditie te kort, maar met de herintreders Melissa (keeper) en Daniëlle van de Bosch zijn we aardig compleet. In november komt ook Zoë van Bockel terug terwijl Marlous Brandsma in januari weer terug is van stage. Zondag staat de laatste veldwedstrijd op het programma. Om 13.30 uur wordt uit gespeeld bij Roda’71. Daarna staat alles in het teken van de zaalcompetitie.

Romy Muller in de aanval, foto Monique Brandsma
Van links naar rechts, coach Renate Witsiers, Danielle van de Bosch, Melissa van de Bosch en begeldster Anita van de Linden, foto Hans Muntz

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.