menu Home
Algemeen

Tijdloos Talent met vrijwilligersmarkt

Paul | 27 september 2023

Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseert op dinsdag 24 oktober aanstaande een vrijwilligersmarkt onder het motto ‘Tijdloos Talent’. Deze middag is met name bedoeld voor inwoners rond de pensioenleeftijd.

Het is fijn om na een werkzaam leven én op oudere leeftijd nog actief te kunnen zijn.

Wat zijn de mogelijkheden in het vrijwilligersveld, wat zijn je talenten en wat past er bij jou? En wat zijn ontwikkelingen in de huidige samenleving? Je kan het tijdens ‘Tijdloos Talent’ ontdekken op de vrijwilligersmarkt, door mee te doen met een workshop, kennis te maken met de Ridderkerkse organisaties en het bijwonen van de presentatie.

Het programma ‘Tijdloos Talent’ vindt plaats van 13:00 uur tot 16:30 uur in de zalen van De Levensbron. Doorlopend is er een vrijwilligersmarkt waar tal van organisaties vanuit de cultuur, zorg, natuur, sport en welzijnssector zich presenteren met hun vacatures. Organisaties die mee willen doen, kunnen zich aanmelden voor een stand.

Tijdens de middag is er de presentatie ‘Tijdloos Talent’ en vinden er diverse workshops plaats.

De vrijwilligersmarkt is voor alle belangstellenden te bezoeken.

Presentatie ‘Tijdloos Talent’

Pensionering is een keerpunt in tijdsbesteding, sociaal leven en zingeving. Hoe ziet de sociale levensloop eruit? Hoe verandert de manier van het kijken naar ouderen en welke perspectieven zijn er? Willem-Jan de Gast neemt je op interactieve wijze mee in de ontwikkelingen, trends en mogelijkheden. De presentatie is voor alle belangstellenden. Aanmelden is gewenst.

Workshop Talentenscan

Ontdek welk talent je hebt, wat je wilt en hoe dit past bij vrijwillig actief zijn. Met behulp van spelkaarten komen er een of meerdere type(s) talent naar boven. Dit wordt besproken. De deelnemers krijgen een kaartje mee waarmee ze verder aan de slag kunnen. De workshop is voor mensen rondom de pensioenleeftijd. Aanmelden verplicht.

Ronde tafelgesprek

Hoe blijf ik betrokken bij de samenleving? In welk netwerk zit ik na mijn pensioen? Wat zijn mijn sociale contacten als ik eenmaal AOW krijg? Hoe blijf ik zinvol actief na mijn pensioen? Een gesprek tussen deelnemers, gepensioneerd of nog niet, vrijwillig actief of niet. Het gesprek is vor mensen rondom de pensioenleeftijd. Aanmelden verplicht.

Workshop ‘Hoe en waar vind ik vrijwilligerswerk’?

Wat is er allemaal te doen op het gebied van vrijwilligerswerk? Waar vind ik vrijwilligerswerk en hoe werkt de vacaturebank? De workshop is voor mensen rondom de pensioenleeftijd. Aanmelden verplicht.

Workshop De Vrijwilligersreis

Geen vrijwilliger is gelijk. Hoe kan je beter inspelen op de motivatie van gepensioneerden en ouderen? Wat houdt hen bezig en waar sluit jij aan op hun reis? Hoe zorg je dat je als organisatie aantrekkelijk blijft. In deze workshop word je meegenomen op de route en stappen van deze vrijwilligersreis. De workshop is voor coördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties.

Deelname en toegang is gratis.

Locatie: Zalen De Levensbron , Jan Luykenstraat 10, 2985 BV Ridderkerk.

Aanmelden voor een stand of workshop kan via Facet Vrijwilligerssteunpunt, Schoutstraat 5, telefoon 0180 432 350, email vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl , o.v.v. naam, telefoonnummer en keuze workshop.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.