menu Home
Algemeen

Nieuw hoogspanningstracé

Paul | 23 juni 2023

Het is tot en met donderdag 6 juli mogelijk om een reactie (zienswijze) in te dienen op de conceptnotitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) over de nieuwe 380kV-hoogspanningsverbinding die mogelijk over Ridderkerk gaat lopen.

Wat houden de plannen van ministerie van EZK en TenneT in?

Voor de verzwaring van het elektriciteitsnet gaan het ministerie van EZK en TenneT een nieuwe verbinding maken tussen de hoogspanningsstations Geertruidenberg en Krimpen aan den IJssel of tussen Geertruidenberg en Dordrecht. Er zijn 10 mogelijke routes (corridors) in het zoekgebied getekend, waarvan er 1 over gemeente Ridderkerk loopt. U kunt alle routes in detail bekijken op de projectatlas van Tennet. Hier kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om vragen te stellen over de routes.

U vindt de projectatlas hier

Indienen van een reactie (zienswijze)

U kunt uw zienswijze op de concept NRD indienen op de website van het ministerie van EZK. Hier heeft u tot en met donderdag 6 juli de tijd voor. Dit kan op 3 manieren:

1. Digitaal: u kunt uw standpunt of reactie (zienswijze) insturen via het digitale reactieformulier op deze website.

2. Schriftelijk: door een brief te sturen naar: Bureau Energieprojecten, Inspraakpunt HSV Geertruidenberg-Krimpen a/d IJssel of Crayestein, Postbus 111, 9200 AC Drachten

3. Telefonisch: op werkdagen (9-17 uur) kunt u bellen met Bureau Energieprojecten via 070-3798979

De gemeente Ridderkerk zal ook een zienswijze indienen was het antwoord van de wethouder op vragen tijdens het vragenuurtje in de raadsvergadering van 8 juni 2023.

Het belang van uw reactie (zienswijze)

Het is van belang dat u uw eigen zienswijze indient en deze in uw eigen bewoordingen opstelt en uw eigen argumenten benadrukt. Het ministerie van EZK en TenneT moeten elke zienswijze beantwoorden en in overweging nemen.

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.