menu Home
Sport

RVVH wint van Terneuzense Boys, maar Heerjansdam is kampioen

Paul | 28 mei 2023

door Theo Leenheer

RVVH deed wat het moest doen namelijk winnen van Terneuzense Boys. En ook nog eens overtuigend met 4-0. Maar omdat ook Heerjansdam weer won met 3-2 van CVV Zwervers, ondanks een tijd met 1-2 achter te hebben gestaan waardoor de Ridderkerkers virtueel kampioen waren, wacht voor RVVH nu de nacompetitie. 

RVVH begon goed en overtuigend aan de wedstrijd. Het zette meteen druk en creëerde al snel mogelijkheden. Binnen het half uur was het Gino Stolk die met een halve draai scoorde, 1-0. Daarna ook een kans voor Everton Pires Tavares en een verraderlijk schot van Romano Niamut net over de kruising. In de blessuretijd kreeg RVVH een penalty na een overtreding op Pires Tavares binnen de beruchte lijnen. Hij zorgde zelf koel voor de 2-0 ruststand vanaf elf meter.

In deel twee eerst een kans voor Stolk alvorens er weer een penalty volgde. Mohamed Ajarai werd aangetikt in de zestien en deze keer mocht Guytano dos Santos aanleggen van elf meter, hetgeen hij met overtuiging deed, 3-0. Wedstrijd gespeeld en op dat moment nog altijd gunstige berichten uit Heerjansdam. RVVH ging door en net na het uur volgde de volgende goal. Voorbereidend werk van Pires Tavares rechts in de zestien, werd met een simpele maar uiterst effectieve voetbeweging verlengd tot in de verste benedenhoek door Dos Santos, 4-0. Daarna waren er nog mogelijkheden voor Ajarai en Stolk (2x) maar gescoord werd er niet meer. Terneuzense Boys had weinig in de melk te brokkelen en geloofde het verder wel, hetgeen ook RVVH deed nadat 20 minuten voor tijd bekend werd dat Heerjansdam inmiddels weer op voorsprong stond. Een goed spelend RVVH deed wat het moest doen maar zag toch dat Heerjansdam zich verdiend tot kampioen kroonde van de eerste klasse C. 

Voor RVVH start de nacompetitie op 3 juni met een thuiswedstrijd tegen de winnaar van XerxesDZB-BVCB.

RVVH – Terneuzense Boys 4-0 (2-0)

25. Stolk 1-0
45+2. Pires Tavares 2-0 (strafschop)
53. Dos Santos 3-0 (strafschop)
62. Dos Santos 4-0

Scheidsrechter B. Benlamkaddem gaf een gele kaart aan Proost (RVVH) en Peric (Terneuzense Boys).

Opstelling RVVH:

Elkhuizen, Proost (63. El Koubai), Eggers, Steketee, Dragon (75. De Witte), Dos Santos (75. Buist), Niamut, Ajarai, Pires Tavares (63. De Jesus/75. Lopes Martins da Veiga), Boers en Stolk.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.