menu Home
Sport

Rijsoord en SVOD’22 delen de punten

Paul | 21 mei 2023

door Wim de Rooij

RIJSOORD – In een fletse wedstrijd hebben Rijsoord en SVOD’22 zaterdagmiddag de punten gedeeld. Het gelijke spel was een redelijke afspiegeling van de wedstrijd, die door weinig publiek werd gadegeslagen. Met het ene punt in de voorlaatste wedstrijd van deze competitie is Rijsoord in ieder geval verzekerd geen rode lantaarndrager in deze competitie te worden. Die ‘eer’ is weggelegd voor De Zwerver uit Kinderdijk.

Voorafgaand aan de wedstrijd moest trainer Johan Versluis een oplossing zoeken voor de aan zijn hamstring geblesseerde Timo Versteeg. Zijn broer Kevin deed een stapje terug en vormde samen met Mark Zwang het centrum van de verdediging. De tegenstander was al verzekerd van een plaatsje in de nacompetitie en de vraag was hoe de Zeeuwen zich zouden opstellen. Maar iedere wedstrijd wil je toch al voetballer winnen? En ook Rijsoord zou graag nog een puntje aan het schamele totaal willen toevoegen en dus zou er een leuke wedstrijd kunnen ontstaan. De wedstrijd stond onder leiding van de voor Rijsoord onbekende scheidsrechter Mitchell Stuurman en hij zou een goede wedstrijd fluiten.

Weinig publiek

De wedstrijd zou worden gadegeslagen door weinig toeschouwers. Althans minder dan gebruikelijk bij een thuiswedstrijd van Rijsoord. Kennelijk hebben die geen zin meer in wedstrijden in de ‘kelder’ van de eerste klasse. De wegblijvers zouden eigenlijk ook wel gelijk hebben, want de wedstrijd was ondanks de inzet van de spelers niet van een al te hoog niveau. De wedstrijd ging gelijk op met af en toe een meer aandringend SVOD’22. Jammer was het dat de bezoekers door een fout bij Rijsoord op voorsprong konden komen. Een terugspeelbal van Kevin Versteeg was te zacht en werd onderschept door Sjoerd Verhulst en die kwam daarmee alleen voor doelman Jesse Verveer. Toen deze was uitgespeeld was de 1-0 verder een koud kunstje. Jammer voor Rijsoord, dat graag beter was begonnen. Enkele minuten na het doelpunt lastte scheidsrechter Stuurman een drinkpauze in, die door de toeschouwers wel als eigenaardig overkwam. Ook vorige week in Nieuw-Lekkerland was er een drinkpauze voor de spelers. Bij hogere temperaturen, hitte en veel vochtverlies is die begrijpelijk, maar er kunnen vraagtekens worden gezet of dit nu al bij net twintig graden nodig is. Ook in de tweede helft zou die drinkpauze worden toegepast. Kennelijk deed het water de spelers goed, want er waren nog enkele leuke momenten in die eerste helft. Na iets meer dan een half uur spelen was het weer Verhulst die gevaarlijk werd, maar zijn schot ging voor langs. Aan de andere kant was het Joel Shahzad, die met een strakke voorzet van links Casper Gerritse in een kansrijke positie bracht, maar de spits van Rijsoord lukte het niet doelman Sander de Kam te verschalken. Met de kleine voorsprong zochten de spelers na iets meer dan vijfenveertig minuten de kleedkamer op.

Rijsoord kwam goed uit de kleedkamer en mocht binnen vijf minuten al tweemaal een hoekschop nemen. Bij de tweede hoekschop pakte Francesco Messina de afgeslagen bal op en zette hem weer voor. Verdediger Mark Zwang was nog in het strafschopgebied en met een rake kopbal bracht hij de stand weer gelijk; 1-1. De voorsprong zou echter zes minuten duren want uit een afgeslagen aanval van Rijsoord, wat deze zaterdagmiddag wel meer gebeurde, konden de bezoekers een aanval opzetten. En weer was het Sjoerd Verhulst die alleen voor doelman Verveer verscheen en zijn tweede kon aantekenen; 1-2. Maar nog eens vier minuten zou de stand weer gelijk zijn. Joel Shahzad liet zien wat zijn kwaliteiten zijn en dat is op snelheid op links een aanval opzetten en de bal scherp voortrekken. Dat leverde in de eerste helft al enkele gevaarlijke momenten op, maar nu was het resultaat meer dan honderd procent. Casper Gerritse zorgde ervoor en dat de fraaie voorzet even fraai met het hoofd werd afgerond; 2-2. Twee minuten later nog een snelle aanval van Rijsoord, maar Enriqué Edomaruse zag zijn vlammende schot gekeerd door doelman De Kam. De bezoekers kwamen nog dicht bij hun derde treffer, maar het schot van Sven Wisse schampte de lat en ook uit de scrimmage daarna zou niet worden gescoord. De wedstrijd zou in een gelijkspel eindigen en dat was wel overeenkomstig de verhouding in het veld. Met nog een wedstrijd te gaan is het doek voor Rijsoord gevallen en mag SVOD’22 nog in een nacompetitie proberen in de eerste klasse te blijven. Het team wordt hierbij veel succes toegewenst.

Voor Rijsoord staat er nog één wedstrijd op het programma en dat is de uitwedstrijd tegen BVCB, dat zaterdag nipt van XerxesDZB verloor. Opgemerkt moet worden dat BCVB deze wedstrijd lange tijd met tien man speelde. Trainer, technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Jesse Verveer – Kevin Versteeg – Mark Zwang – Joel Shahzad – Enriqué Edomaruse (79. Jochem Kouwenhoven) – Stefan Havelaar – Danny Haasdijk – Gerrit Gerritse (82. Youri Haasdijk) – Damian Muller – Dogukan Kulup (46. Francesco Messina).

Foto’s Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.