menu Home
Algemeen

FutureLand Express nu ook op volledig geautomatiseerde terminals van APM

Paul | 2 mei 2023

Rondrit over Maasvlakte 2

In mei en juni kunnen bezoekers weer zes dagen per week een unieke kijk achter de schermen van Maasvlakte 2 krijgen met de FutureLand Express. Deze rondrit is een initiatief van FutureLand, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2.

Aan boord van de FutureLand Express zien bezoekers met eigen ogen een haven vol in bedrijf: nieuwe havens, de modernste terminals en offshore activiteiten. Een deskundige voorlichter vertelt over wat er in de omgeving te zien is.

De route voert iedere rondrit langs een van de hotspots op Maasvlakte 2. Zoals het baggerslibdepot Slufter of het terrein van offshorebedrijf Sif, waar reusachtige fundatiepalen voor windmolens op zee worden geproduceerd. Ook zie je hier de Haliade-X 12 MW, de grootste en krachtigste windturbine ter wereld.

APM Terminals

De FutureLand Express doet op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag APM Terminals Maasvlakte II aan. Deze volledig geautomatiseerde containerterminal, geopend in 2015, is een van ’s werelds meest geavanceerde en veiligste. Tijdens de rondrit leren bezoekers meer over automatisering, de vlotte operatie en welke rol duurzaamheid speelt op deze terminal.

Meer info en tickets

Bezoekers van de FutureLand Express dienen hun legitimatie mee te nemen en blijven tijdens de gehele rondrit aan boord van de bus. Tickets kosten € 9,50 (regulier) of € 7,50 (kinderen van 3 t/m 11 jaar) en zijn te boeken via www.futureland.nl. De toegang tot FutureLand is gratis.

Over FutureLand 

FutureLand is het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2. Het informatiecentrum is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2.

Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 11:00 – 17:00 uur. Van 1 mei tot 1 oktober is FutureLand extra geopend op zaterdagen van 11:00 – 17:00 uur. Toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwste havens. Bekijk de activiteiten en tijden op futureland.nl. Adres: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.