menu Home
Algemeencultuur

Activiteiten bibliotheek Alblasserdam

Paul | 19 april 2023

Digilab

Digilab DIY – Games

Op dinsdag 2 mei  gaan we lekker gamen in het DigiLab. Word jij de Beat Saber winnaar? Beat Saber is een muziek game die je speelt op de VR-bril. Terwijl iedereen aan de beurt komt voor een potje Beat Saber, speel je een game om hackers te slim af te zijn. In Hackschield speel je om de beste cyber agent te worden. Het wordt een gezellige middag waarbij samen spelen centraal staat.

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar! We starten om 15.15 tot 16.45 uur. Deze activiteit is gratis maar je moet je wel even aanmelden via de website: www.debibliotheekaanzet.nl

Digilab Pro – Robotica Microbits

In het Digilab leer je programmeren. Dit keer gaan we op dinsdag 9 mei aan de slag met microbits. Microbits zijn kleine micro computertjes. Een microbit heeft een led display, sensoren en knopjes. Kom erachter tijdens het digilab hoe een microbit werkt. We starten om 15.15 tot 16.45. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Voor deze activiteit moet je je inschrijven via de website: www.debibliotheekaanzet.nl  en kost €3,- voor leden en €4,- voor niet leden.

Digilab Crea

Op 16 mei is er weer een creatieve middag in het Digilab. We maken de leukste dingen leren nieuwe technieken en zijn vooral met onze handen bezig. Onder leiding van Marianne Brand van Atelier Erbij gaan we aan de slag met het maken van een ouderwets fototoestel. De middag begint om 15.15 tot 16.45 uur. Het is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Aanmelden via de website: www.debibliotheekaanzet.nl. Kosten zijn 3 euro voor leden en 4 euro voor niet leden.

Digilab Pro – 3D tekenen

In deze workshop op 23 mei ga je aan de slag als een echte 3D-tekenaar. Je leert over de do’s en don’ts van 3D printen en met het tekenprogramma Tinkercad maak je je eigen ontwerp. In deze workshop kruip je achter de computer als een echte 3D-tekenaar! We beginnen met een basis-uitleg over 3D-printen om vervolgens aan de slag te gaan met het tekenprogramma Tinkercad. Hierbij gaan we uitgebreid in op de mogelijkheden én uitdagingen van het driedimensionaal printen. We starten om 15.15 tot 16.45 uur. De kosten zijn €3,- voor leden en €4,- voor niet leden. Aanmelden via onze website: www.debibliotheekaanzet.nl

Digilab Pro – De slijmfabriek

In de leukste fabriek van Nederland ontdek je hoe het is om te werken in de chemie. We meten, wegen, mengen en roeren èn onderzoeken tot we ons eigen slijm, putty of stuiterbal hebben. In de Slijmfabriek  ontdek je welke productieprocessen je allemaal tegenkomt in een fabriek.  De slijmfabriek is op 30 mei van 15.15 tot 16.45. Aanmelden via de website: www.debibliotheekaanzet.nl Kosten zijn €3,- voor leden en €4,- voor niet leden.

Kinderen zijn gratis lid van de bibliotheek. Aanmelden voor het lidmaatschap kan via de website of aan de balie in de bibliotheek.

Overige activiteit

Documentaire Drempels

Op dinsdag 9 mei wordt de documentaire “drempels” vertoond in de bibliotheek. De korte documentaire is gemaakt door filmmaker Leonard van Kuijl en Stichting Welzijn Alblasserdam. Deze film werd gemaakt in het kader van de week van de eenzaamheid in 2022. In deze documentaire  vertellen Alblasserdammers van alle leeftijden openhartig over de drempels die zij hebben genomen  om eenzaamheid tegen te gaan, te voorkomen en te overwinnen. Belangstellende zijn van hart welkom om 10.00 uur in de Serre van de Rederij/Bibliotheek om onder het genot van een kopje koffie of thee de documentaire te bekijken en daarna is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van vragenkaartjes. Voor deze documentaire hoeft u zich niet aan te melden en is gratis.

Maak een wanddecoratie

Leuke creatieve ochtend waarbij we een wanddecoratie gaan maken van papierbloemen. Met papier en karton maken we de mooiste bloemen door middel van knippen, snijden en vouwen. De bloemen schikken we op een leuke manier op een canvasdoek. Bij deze gezellige workshop word je creatief aan het denken gezet en bepaal jezelf een mooie kleurstelling voor jouw wanddecoratie. De workshop is op donderdag 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de serre van de bibliotheek. Workshop is voor volwassenen en kost €3,- voor leden en €5,- voor niet leden. Aanmelden kan via de website: www.debibliotheekaanzet.nl of telefonisch 088 242 5070

Baby Drive-In – Opvoedliefde

Bij de Baby drive-in ontdek je hoe je met spelletjes, liedjes en boekjes een stevige basis legt voor de spraak- en taalontwikkeling van je kindje. Hier hebben ze een heel leven plezier van. Rondkruipen, verschonen, voeden en slapen, alles mag tijdens de Baby drive-in.

Dit keer komt Ramona Verheij langs, zij is opvoed en kindercoach van haar eigen bedrijf Opvoedliefde. Zij begeleidt ouders met prangende opvoedvragen. Heeft u vragen over het niet willen / kunnen slapen van de kleine, boosheid voeding en andere opvoedvragen. Kom dan langs met uw kindje  van 0 t/m 4 jaar. Op woensdag 17 mei van 10.30 tot 11.30 uur. Je hoeft je niet aan te melden en de baby drive in is gratis.

Voorleeshelden XL  – Annie MG Schmidt middag

Op woensdagmiddag en zaterdagochtend wordt er altijd voorgelezen in de bibliotheek. Maar soms maken we er een feestje van. Tijdens de voorleeshelden XL wordt er voorgelezen, gezongen, geknutseld en soms ook een spelletje gespeeld.

Dit keer is het thema Annie M.G. Schmidt die we natuurlijk kennen van de verhalen van Jip en Janneke en Pluk van de Pettenflat. Kom je gezellig langs om die feestje met ons te vieren? Voorleeshelden XL is op woensdag 24 mei van 14.30 tot 15.30 uur voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en is gratis.

Iedere week zijn er activiteiten zoals het taalcafe, digitaalinloopspreekuur, boekenspreekuur en het informatiepunt digitale overheid. Voor de actuele informatie kijkt dan op onze website: www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.