menu Home
Algemeen

Vogelgriep in Rotterdamse haven

Paul | 22 maart 2023

In de Europoort van Rotterdam is vogelgriep (hoog pathogene H5N1) vastgesteld bij zowel meeuwen als andere kustbroedvogels. Door consumptie van meeuwen door onder andere ratten, bunzingen en vossen kan vogelgriep zich snel verspreiden. Van belang is daarom om dode vogels te verwijderen. Havenbedrijf Rotterdam – verantwoordelijk voor het beheer van de openbare buitenruimte van de haven – heeft meteen conform het protocol maatregelen genomen, houdt de situatie extra in de gaten, heeft een en ander afgestemd met de NVWA en bedrijven in de haven zijn geïnformeerd.

In de openbare buitenruimte is het Havenbedrijf verantwoordelijk voor het ruimen van dode vogels. “Mocht men dode vogels tegenkomen, graag een foto en de exacte locatie mailen naar klachtenbuitenruimte@portofrotterdam.com. Blijf zelf van dode vogels af”, aldus asset manager Jan Putters van het Havenbedrijf. Op uitgegeven terreinen moeten de betrokken bedrijven zelf de dode vogels ruimen. Bedrijven kunnen hiertoe het beste de website van het ministerie van LNV raadplegen. Voor meer informatie over Vogelgriep, zie de website van RIVM.

Foto: Freek van Arkel, vogelgriep

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.