menu Home
Algemeencultuur

Activiteiten bibliotheek Alblasserdam april 2023

Paul | 15 maart 2023

Digilab Alblasserdam

Verhalend ontwerpen

Een interactief voorleesverhaal als voorbereiding op een techniekles over bruggen bouwen. Na het verhaal Moe en Knor worden verschillende oplossingen bedacht om naar de overkant te komen. Vervolgens worden de ideeën uitgewerkt in duplo én uitvoerig getest. De workshop Verhalend Ontwerpen is er speciaal voor de allerkleinsten. Je bent tenslotte nooit te jong bent om met techniek aan de slag te gaan! Lukt het jou om de dieren weer veilig en droog naar de overkant te brengen? Probeer het uit!

Leeftijd 3 t/m 6 jaar

Dinsdag 4 april 2023 15:15 – 16:30 uur

Bibliotheek Alblasserdam

3,- voor leden | 4,- voor niet leden aanmelden via de website

Doodle 3D

In deze workshop ga je aan de slag met een 3D tekenpen; de doodle pen. Je leert hoe 3D-printen werkt en laat met een druk op de knop je eigen fantasie tot leven komen. n deze workshop ben jij je eigen 3D-printer! En die zien we steeds vaker. Op school, op het nieuws of misschien zelfs bij je thuis. Maar hoe werkt zo’n printer nou eigenlijk? Door zelf aan de slag te gaan met ontwerpen, leer je het principe van een 3D-printer het best. Je leert wat filament is, hoe je een ontwerp het beste kunt opbouwen en ontdekt dat de mogelijkheden eindeloos zijn!


Je ontdekt het allemaal met een 3D-teken pen, een doodle-pen. Verder bedenk jij wat je gaat maken. Een beeldje van je huisdier, een drinkbeker of misschien wel een ring? Je kan het zo gek niet verzinnen!

Leeftijd 7 t/m 12 jaar

Dinsdag 25 april 2023 15:15 – 16:30 uur

Bibliotheek Alblasserdam

3,- voor leden, 4,- voor niet leden aanmelden via de website

Voorleeshelden

Elke woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en zaterdagochtend van 10.30 -12.30  wordt er voorgelezen door een van onze voorleeshelden. Want voorgelezen worden is hartstikke leuk en goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Deze maand hebben we twee XL edities.

Voorleeshelden XL – Pasen

Tijdens de voorleeshelden XL maken we er altijd een klein voorleesfeestje van. We lezen dan een super leuk boek voor. Er wordt gezongen en geknutseld. Al met al een echt feestje voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Dit keer staat het in het teken van Pasen.

Waar en wanneer: Woensdag 5 april 2023 14:30 – 15:30 uur

Bibliotheek Alblasserdam

Gratis, kom langs!

Voorleeshelden XL – Koningsdag

Onze voorleeshelden lezen een koninklijk verhaal voor en gaan we leuke spelletjes doen. We beloven dat deze editie ook weer een klein feestje wordt.

Waar en wanneer: Woensdag 26 april 2023 14:30 – 15:30 uur

Bibliotheek Alblasserdam

Gratis, kom gezellig langs!

Rond­lei­ding bi­bli­o­theek

Super leuke rondleiding waarbij je langs alle onderdelen van de bibliotheek gaat. Wel eens gehoord over het ido? Hoe reserveer je een boek en hoe komen reserveringen in de bieb? Wat doet een
community librarian of een coördinator vrijwilligers? Wat is het Taalpunt? Hoe staan de boeken nu precies in de kast? Wil je de bieb ontdekken meld je dan aan voor deze leuke rondleiding.

Wil je de bieb ontdekken? Meld je dan aan voor deze leuke rondleiding!

Waar en wanneer:Donderdag 30 maart 2023 14:00 – 15:30 uur

Bibliotheek Alblasserdam

Gratis, wel aanmelden via de website aan de balie of telefonisch

Waar en wanneer:Zaterdag 15 april 2023 10:30 – 12:00 uur

Bibliotheek Alblasserdam

Gratis, wel aanmelden via de website aan de balie of telefonisch

Wil je de bieb ontdekken? Meld je dan aan voor deze leuke rondleiding!

Waar en wanneer:Dinsdag 25 april 2023 10:30 – 12:00 uur

Bibliotheek Alblasserdam

Gratis, wel aanmelden via de website aan de balie of telefonisch

Baby Dri­ve-in

Bij de Baby Drive-in ontdek je hoe je met spelletjes, liedjes en boekjes een stevige basis legt voor de spraak- en taalontwikkeling van je kleintje. Hier heeft hij of zij een heel leven plezier van. Rondkruipen, verschonen, voeden en slapen, alles mag tijdens de Baby Drive-in. Kom langs en laat je verrassen door het aanbod en interessante gasten.

De Wiebelbillenboogie

Tijdens de baby drive-in maken we er een dansfeestje van. Hoe leuk is het om te dansen met je kindje. We gaan de wiebelbillenboogie doen. De wiebelbillenboogie is een boek van Guido van Genechten. Het boek gaat over een papa die er een gezellige boel van maakt als mama niet thuis is. Papa’s en mama’s kom gezellig met je kindje van 0 t/m 3 jaar langs en geniet van het verhaal en we maken er ook in de bibliotheek een gezellig boel van.

Waar en wanneer:Woensdag 19 april 2023 10:30 – 11:30 uur

Bibliotheek Alblasserdam

Gratis

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.