menu Home
Politiek

Ridderkerkers kandidaat voor provincie en waterschap

Paul | 27 februari 2023

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 15 maart 2023 zijn ook enkele Ridderkerkers kandidaat. Oud-wethouder Volbregt Smit en huidig wethouder Kees van der Duijn Schouten staan op respectievelijk plaats 18 en 23 van de kandidatenlijst van de SGP.

‘De provincie is misschien niet zo zichtbaar, maar wel belangrijk. Bijvoorbeeld als het gaat om klimaatmaatregelen zoals de aanleg van windmolens en zonneparken of de aanleg van een bedrijventerrein zoals Nieuw-Reijerwaard. De provincie maakt daarbij keuzes die Ridderkerk rechtstreeks raken. Het is belangrijk dat Ridderkerk daar zo vroeg mogelijk invloed op heeft’, vertelt Volbregt Smit.

Kees van der Duijn Schouten heeft in zijn werk als wethouder ook regelmatig met de provincie te maken: ‘De provincie heeft bijvoorbeeld ook een rol bij onze ruimtelijke ordening: waar mogen bijvoorbeeld woningen worden gebouwd? En waar ziet de provincie ruimte voor nieuwe bedrijventerreinen? Als SGP hechten wij erg aan het dorpse karakter van Ridderkerk. Daarom willen wij ook in de provincie meepraten over dat soort beslissingen.’

Overigens staan ook bij de waterschapsverkiezingen, die eveneens op 15 maart plaatsvinden, Ridderkerkers namens de SGP kandidaat. Het gaat om Albert-Jan van den Berg (plaats 4), Kees van der Duijn Schouten (plaats 7), Frank Lekkerkerk (plaats 12) en Peter Kranendonk (plaats 15).

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.