menu Home
Algemeen

Ongenoegen betreffende de ontwikkeling huizen bouw Geerpolder

Paul | 26 februari 2023

Ingezonden:

Onlangs werden wij geattendeerd op de bekendmaking van het ter inzage gaan van het ontwerpbestemmingsplan RvR Geerlaan.

Bij de betreffende stukken van dit ontwerpbestemmingsplan is een bijlage gevoegd waarin is aangegeven welke kassen zullen worden gesloopt op basis waarvan in de Geerpolder het gewenste aantal RvR woningen kan worden gebouwd.

Tot onze verbazing en verontwaardiging zien wij onderaan de lijst van al verworven kassen een opsomming van glasopstallen met de eigenaren waarvan de ontwikkelaar al in onderhandeling is over de aankoop van die kassen. Wij weten van niets en wij hebben ook in de verste verte niet de intentie onze kassen te verkopen t.b.v. RvR woningen in Geerpolder.

Als wij al zouden overwegen onze bedrijven te beëindigen en de kassen te slopen dan willen wij zelf gebruik maken van de RvR-rechten en niet verplicht worden deze te verkopen aan de ontwikkelaar van de Geerpolder.

Daarnaast staat er op deze lijst een kleine kas plus schuur welke niet behoort tot een agrarisch bedrijf maar een particuliere hobbykas is behorende bij een niet-agrarische particuliere woning. De RvR regeling kan hierop niet van toepassing zijn.

Wij vinden dit een uiterst onaangename gang van zaken.

Naam bekend bij onze redactie.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.