menu Home
Algemeen

Nieuwe afvalcontainers voor binnenvaart via app

Paul | 24 februari 2023

Vanaf 6 maart neemt Havenbedrijf Rotterdam nieuwe afvalcontainers in het haven- en industriegebied in gebruik. Het gaat om bovengrondse afvalcontainers die voorzien zijn van een vulgraadmeter, toegangscontrole en dus ook een containermanagementsysteem.

Ze zijn in principe alleen bestemd voor binnenvaartschippers. Ze kunnen toegang krijgen met de app Connect4Shore. Dat is de app waarmee schippers toegang hebben tot walstroom en tappunten voor drinkwater in de Rotterdamse haven.

De nieuwe afvalcontainers vervangen de huidige grijze bakken die specifiek bestemd zijn voor huishoudelijk afval van binnenvaartschippers bij openbare ligplaatsen. Op termijn worden ook de afvalcontainers voor vrachtwagenchauffeurs en recreanten vervangen.

De afgelopen tijd is er met stickers op de nu nog openstaande containers al duidelijk gemaakt dat deze verandering zou worden doorgevoerd. Vanaf 6 maart kunnen binnenvaartschippers zonder de Connect4Shore-app hun huishoudelijk afval niet meer kwijt in de haven van Rotterdam. Het gaat om bovengrondse afvalcontainers bij openbare ligplaatsen in het Rotterdamse haven- en industriegebied en Dordrecht. In binnenstedelijk Rotterdam worden er in de nabije toekomst ook nog eens een aantal geplaatst. Ze zijn allemaal voorzien van een verbeterd vulgraadsysteem waardoor de containers alleen worden geleegd als dat echt nodig is.

Het Havenbedrijf houdt in het begin een extra oogje in het zeil, zodat snel ingegrepen kan worden, mocht er zich eventueel een storing voordoen, maar heeft er het volste vertrouwen dat het systeem goed gaat functioneren.

Foto: Ries van Wendel de Joode

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.