Doen de handballers van Drechtsteden zich te kort?

Paul | 30 januari 2023

door Hans Muntz

Ja, is het antwoord op de in de titel gestelde vraag. In de laatste minuten van de triller met Westlandia, die eigenlijk geen verliezer verdiende, ging het alsnog mis. De ploeg verloor met 30-31 en mist daardoor ook de aansluiting met de kopgroep.

Opnieuw startte zondag coach Lazar Popov in de basis. De goed spelende trainer/coach nam zijn ploeg mee tijdens een intense wedstrijd. Het was wel even zoeken, 4-6 en 8-11 in de eerste twintig minuten zonder dat je op de tribune het idee had dat de thuisploeg deze wedstrijd zou verliezen. Nils Erkelens en Justin Vlasblom scoorde de ene na de andere prachtige treffer. Verdedigend had het wel iets beter gemogen, sneller reageren op een break-out, maar voor de rest zat het goed. Jammer was wel dat de scheidsrechters Wittasse en Geerligs al vroeg in de wedstrijd Stefan Soeteman met twee keer twee minuten naar de kant stuurde. Zeker niet in de geest van de wedstrijd met als resultaat dat Soeteman in het restant van de wedstrijd er met de handrem op moest spelen. In de 25e minuut kwam de ploeg voor het eerst naast Westlandia (14-14) maar moest toch toestaan dat er een achterstand op het bord stond bij rust van 15-17.

Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde intense manier verder. Twee ploegen die vol gingen voor de winst. 20-20 in de 11e minuut en 24-25 rond de twintigste minuut. Maar rond de 25e minuut leek de verwachting van het thuispubliek uit te komen, via 27-27 werd het 28-27 en leek de winst in zicht. Zeker toen de enige keeper van Westlandia voor twee minuten naar de kant moest. Hier had Drechtsteden zich moeten belonen, maar in plaats hiervan werd het 29-29 en zelfs 29-31 op 60 tellen van het einde. Een wanhoop offensief leidde tot 30-31 met als klap op de vuurpijl nog een vrije worp op 4 seconde voor het slot. Deze alles of niets poging eindigde in niets.

Een zeer teleurgestelde thuisploeg moest toezien hoe de twee punten mee gingen naar Naaldwijk. Zowel Popov als Soeteman realiseerde zich na afloop dat de ploeg teveel onnodige tegentreffers had geïncasseerd. Toch had de winst binnen gehaald kunnen worden als in de laatste overtal situatie, keeper van Westlandia naar de kant, maar de finesse ontbrak voor de nekslag. De ploeg zakt nu terug naar de middenmoot, vijf punten achter koploper Feyenoord. Zaterdagavond (19.20 uur) kan de nare smaak worden weggespoeld in de uitwedstrijd bij nummer drie (twee punten meer) Gemini.

Foto’s: Ruud de Jong