menu Home
AlgemeenGemeente Nieuws

Esther Huijser en fietsers Scootmobielclub
winnaars Vrijwilligersprijzen Ridderkerk

Paul | 3 januari 2023

Esther Huijser en de fietsers van de Ridderkerkse Scootmobielclub zijn de winnaars van de vrijwilligersprijzen 2022.

Maandag 2 januari reikte wethouder Fleur Stip de prijzen uit tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis. De beide bescheiden winnaars waren erg verrast en blij met deze waardering.

Esther Huijser ontving de Jaap van de Graafprijs voor het vele werk dat zij samen met een grote groep vrijwilligers verzette voor noodopvang De Haven. Daar werden zo’n negen maanden lang Oekraïense vluchtelingen opgevangen.

De fietsers van de Ridderkerkse Scootmobielclub ontvingen de Groepsprijs voor Vrijwilligers. Zij maken het als begeleidende fietsers mogelijk dat scootmobielgebruikers in Ridderkerk en omstreken naar leuke uitjes kunnen met hun scootmobiel.

De andere genomineerden waren Cor van Loo, Rob Dirks, het team van De Taalkeuken en de vrijwilligers van Buurtkamer Bij Bosshardt. Allen werden voor de bekendmaking van de winnaars persoonlijk toegezongen door de Ridderkerkse zanger Guus Bok. In zijn liederen prees hij deze vrijwilligers voor hun inzet voor de Ridderkerkse samenleving.

Wethouder Fleur Stip liet in haar toespraak weten dat het gemeentebestuur het belangrijk aandacht te schenken aan het vrijwilligerswerk. “Vrijwilligers zijn onmisbaar en onbetaalbaar. Zij zijn de motor van onze samenleving. Vanavond is een mooi moment om hen in de schijnwerpers te zetten.” 

Foto: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.