menu Home
Gemeente Nieuws

Farel neemt ‘onderbouwgebouw’ in gebruik

Paul | 27 augustus 2022

Het Farelcollege heeft vrijdag het ‘onderbouwgebouw’ in gebruik genomen. Onderwijswethouder Fleur Stip verrichtte samen met twee scholieren de opening door een lint door te knippen.

Het ‘onderbouwgebouw’ is geen fysiek nieuw gebouw, maar een plek in het vroegere mavo-gebouw op het schoolterrein aan de Kastanjelaan waar alle brugklassers op niveau mavo, havo en vwo de eerste twee schooljaren doorbrengen. Zo’n 200 leerlingen maken gebruik van het ‘onderbouwgebouw’. De vmbo-leerlingen houden hun eigen plek.

De overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs is voor een aantal kinderen best spannend. En ook hun ouders vinden het een hele stap. Het idee dat de kinderen in een rustige, gemoedelijke omgeving kunnen beginnen aan hun voortgezet onderwijs kan voor iedereen geruststellend werken. In het ‘onderbouwgebouw’ kunnen ze de kat uit de boom kijken. De kinderen leren er wat nodig is om op een effectieve manier naar school te gaan. Ze leren hoe je het maken van huiswerk aanpakt, hoe je een presentatie maakt, en dergelijke. Voor de begeleiding van de kinderen zijn twee leerlingencoördinatoren aangesteld.

Wethouder Stip vertelde de scholieren dat ze het zelf ook best spannend vond toen ze voor de eerste keer naar de middelbare school ging. ,,Een nieuwe fase in je leven. Welke mensen ga je ontmoeten, hoe gaan de vakken je af, ga ik het naar m’n zin hebben? Allemaal best spannend. Maar spannende momenten blijven er in je leven. En een beetje spanning kan geen kwaad, je blijft ervan leren.’’ De wethouder riep de kinderen zichzelf niet te onderschatten en ook om elkaar te helpen. ,,Samen bereik je een stuk meer dan alleen.’’

Foto’s: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Bloemenhuis van der Waal
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.