menu Home
Gemeente Nieuws

Gemeente Ridderkerk tekent ook contract met KPN over glasvezel

Paul | 23 december 2021

Gemeente Ridderkerk heeft na T-Mobile ook met telecomprovider KPN overeenstemming over de aanleg van een glasvezelnetwerk binnen Ridderkerk.

KPN verwacht in het eerste kwartaal van 2023 de eerste klantaansluitingen te realiseren. Door de overeenkomsten met T-Mobile en KPN wordt vrijwel heel Ridderkerk voorzien van glasvezel. Voor ongeveer 175 woningen in het buitengebied kiezen T-Mobile en KPN er, gezien de kosten, voor de vraag te bundelen. Voordat werkzaamheden worden uitgevoerd, brengen ze eerst in beeld hoeveel huishoudens een glasvezelaansluiting willen.

Voor Oostendam is de gemeente in gesprek met Deltakabel, de exploitant van Hendrik-Ido-Ambacht. Vanuit de buurgemeente is aanleg eenvoudig, aansluitend op het daar al aanwezige netwerk. Behalve met KPN werd ook een overeenkomst gesloten met Glaspoort, het netwerkbedrijf dat de glasvezelaansluiting aanlegt en beheert.

Wethouder Marten Japenga is blij met de overeenkomsten. “Na eerdere pogingen kunnen we nu een flinke stap zetten op weg naar een moderne, toekomstbestendige infrastructuur op telecomgebied. De providers gaan ook andere aanbieders benaderen, zodat ook providers als Kliksafe gebruik kunnen gaan maken van het netwerk. Dat maakt het glasvezelnetwerk voor veel Ridderkerkers een aantrekkelijke optie.”

Foto: Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

 1. jos van Koten

  2 maart 2023 at 11:39

  Eerst maakt de gemeente Ridderkerk een overeenkomst met T Mobile en ODF waarmee de bewoners en VVE’s worden overvallen.
  Dan begint ODF met het aanlegwerk in maart 2022 stoppen in juli 2022 zonder dat het klaar is. En vervolgens wordt het werk niet afgemaakt.
  Dus een Flat waar 50 gezinnen wel een aansluiting hebben en ruim 20 ondanks aandringen bij de aannemer nog steeds niet.

  Waar is de verantwoordelijkheid hiervoor neer te leggen.??????????

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.