menu Home
Algemeen

Recepten van Over de grens

Paul | 9 november 2021

In het gemeentehuis van Ridderkerk is vanaf deze week een expositie te zien van recepten uit alle delen van de wereld. De expositie sluit aan bij het thema van Nederland Leest: Over de grenzen.

In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan. Door het lezen en vooral door het maken van deze recepten maak je een reis over de wereld vanuit je eigen keuken.

De 28 recepten zijn gemaakt door cursisten van taalgroepen van NL Training en het Gilde, het taalcafé en de taalkeuken van de Bibliotheek AanZet. In de maanden september en oktober werkten zij aan het thema: Koken en recepten. Er werd gepraat over ingrediënten, over favoriete recepten en er werden reclamefolders bekeken en boodschappen lijstjes geschreven. Een groot aantal cursisten schreef een favoriet recept op uit het land van herkomst.

De recepten zijn in de maand november te zien op de begane grond in het gemeentehuis, bij binnenkomst rechts.

Wil je ook (beter) Nederlands leren? Kom dan langs bij het Taalpunt voor informatie. Het Taalpunt is elke dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend in bibliotheek Centrum. Mail: taalpuntridderkerk@debibliotheekaanzet.nl en telefoon 088 2425050.

Foto: Suzanne Vonk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.