menu Home
Algemeen

Bibliotheek Aanzet Ridderkerk komt met vol programma voor ‘Nederland leest’

Paul | 9 november 2021

Bij de Bibliotheek Ridderkerk-centrum staan de maanden november en december volgepland met leuke en boeiende activiteiten. Elke week staan er evenementen en workshops op de planning waar verschillende leeftijden bij aan kunnen sluiten. In het kader van ‘Nederland Leest’ komt de bibliotheek met een speciale invulling gericht op het thema ‘Over de Grens’. Hiermee wil de bieb iedereen aan het lezen krijgen en laten nadenken over hoe je de grenzen opzoekt, bewaakt en wat er te ontdekken valt buiten de Nederlandse grens.

Tip: word deze maand lid van de bibliotheek (of als je al lid bent) en krijg het boek ‘de Wandelaar’ van Adriaan van Dis cadeau. Mooie extra: laat hem signeren, want de bekende schrijver komt 13 december langs!

Geen maandelijks programma in de bibliotheek zou volledig zijn zonder het filmhuis. Speciaal voor Nederland Leest draait er vrijdagavond 19 november een film in het thema van de maand. (19:30-22:00 uur)

We hopen als bibliotheek ook mooie momenten vast te leggen met de Ridderkerkers in de workshop ‘abstracte fotografie’, gegeven door lokale fotograaf Mark Isarin. Ervaar als beginner of gevorderde op zaterdagochtend 27 november hoe het is om foto’s te maken zonder regels. (11:00-13:00 uur)

Hou je van lezen en ben je benieuwd naar voorbeelden van wat wordt bedoeld met over de grens gaan? Literair spreker Kees Voorbij komt maandagavond 29 november langs en deelt voorbeelden van over de grens gaan uit bekende werken met jou. En uiteraard gaat hij in gesprek met het publiek over hoe zij hun grenzen wisten te passeren. (20:00-22:00 uur)

We sluiten de maand groots af met HET gezicht van ‘Nederland Leest’. Met trots kondigt de bibliotheek aan dat schrijver Adriaan van Dis langskomt in Bibliotheek Ridderkerk Centrum. Kom maandagavond 13 december langs en geniet van een spraakmakende avond waarbij de schrijver niet alleen over zijn werken vertelt, maar jou ook interactief meeneemt in een (literaire) onbegrensde wereld. (20:00-22:00 uur)

Meer informatie, updates of aanmelden? Ga dan naar https://www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten of vraag informatie bij de balie in de vestiging aan het Koningsplein 1.

Foto: Bibliotheek Aanzet

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.