menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Rode kaart dupeert Rijsoord

Paul | 31 oktober 2021

door Wim de Rooij

Speel je een goede eerste helft en dan verknalt een rode kaart de mogelijkheden op een eerste goed resultaat. Het overkwam Rijsoord afgelopen zaterdag in Alphen aan den Rijn, toen Maily Lopez op slag van rust met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Op dat moment stond Rijsoord op voorsprong en speelde het een prima wedstrijd. Na het wegsturen van Lopez bleven tien spelers over en in de tweede helft was er geen houden meer aan en won de thuisploeg ARC uiteindelijk met 3-1 de wedstrijd. Na afloop waren er complimenten voor het spel van Rijsoord gedurende de eerste helft, maar daar koop je uiteindelijk niets voor.

De uitgangspunten waren deze zaterdagmiddag duidelijk. Rijsoord was nog steeds puntloos en ARC presteert ook nog niet naar verwachting. Vier gewonnen en vier verloren wedstrijden zorgen ervoor dat het team uit Alphen aan den Rijn met twaalf punten op de tiende plaats staat. Inmiddels weten we dat Rijsoord goed kan voetballen, maar dat het team dit seizoen nog steeds aan de verkeerde kant van de score zit. Ook nu weer liet Rijsoord zien over een goed voetballend team te beschikken en na een kwartier was er een prima aanval over links, die leidde tot een hoekschop. Deze leverde niets op, maar wel een prima kans voor Jordi Tuithof van de thuisploeg, die alleen op doelman Christian van Wijngen af kon gaan. Deze pareerde het schot prima, zoals hij ook deed op de inzet direct daarna van Lilinho Martins da Silva. Prima acties van de doelman van Rijsoord en het was pas de eerste keer dat de thuisploeg echt gevaarlijk werd. De verdediging van Rijsoord stak goed in elkaar. De thuisploeg ging in die periode steeds meer op zoek naar de aanval, maar vergat even dat Rijsoord snel kon omschakelen van de verdediging naar de aanval. Na net een half uur gespeeld te hebben waren er wat balwisselingen op het middenveld en die zorgden ervoor dat Gazar Dermendjan ineens alleen op doelman Aäron Balk kon afgaan. Die kans liet hij zich niet afnemen en hij scoorde beheerst de openingstreffer; 0-1. Twee minuten voor de rust was het weer Jordi Tuithof, die uit een voorzet van rechtsback Huib Oversloot had moeten scoren, maar hij verzuimde dat. Net op het moment dat iedereen dacht dat de ploegen met een minieme voorsprong voor Rijsoord de rust zouden opzoeken pleegde Maily Lopez een overtreding ten opzichte van de linkerspits van de thuisploeg. Scheidsrechter Franklin Berg beoordeelde het als het neerhalen van een doorgebroken speler en dus een directe rode kaart voor Lopez. Kennelijk zag de leidsman over het hoofd dat nog meer verdedigers in de nabijheid stonden. Zelfs een gele kaart zou meer dan voldoende zijn geweest. Met deze beslissing werd Rijsoord nadrukkelijk gedupeerd en de thuisploeg in het zadel geholpen.

Niet opgewassen

In de tweede helft geen wijzigingen, maar wel een man minder voor Rijsoord en dus zocht de thuisploeg nadrukkelijk de aanval op. Rijsoord moest terug en ARC ging op zoek naar de gelijkmaker. Die zou na elf minuten in de tweede helft gevonden worden toen rechtsback Huib Oversloot mocht opkomen en met een lage schuiver doelman Van Wijngen kansloos liet; 1-1 Het verzet van Rijsoord was gebroken en met nog iets meer dan een kwartier te spelen werd het 2-1 voor de thuisploeg. Doelpuntenmaker was invaller Yassin Kaabouni. Het zou uiteindelijk 3-1 worden door een doelpunt van Thijs Hoogenboom, die kort daarvoor een prima kans geweldig gestopt zag worden door Christian van Wijngen.

Aan het einde van de wedstrijd onbegrip over de plaats van Rijsoord op de ranglijst in de hoofdklasse A. Zeker gezien de eerste helft lieten de Kraaien zien over een goed voetballend team te beschikken, zoals al meer tijdens deze competitie is gebleken. Trainer Clemens Bastiaansen was na afloop van de wedstrijd duidelijk teleurgesteld: “Complimenten voor mijn team. De eerste helft is er zeer volwassen gespeeld en we kwamen knap op de 0-1. De rode kaart vlak voor rust was beslissend en zeker te zwaar bestraft. We hebben het in de tweede helft lang volgehouden, maar vanwege blessures van Nick Ruigrok en Jardel Drenthe moest ik noodgedwongen wisselen en dat pakte helaas niet goed uit. We staan weer met lege handen, maar het was voor iedereen duidelijk dat er meer in had gezeten.”

Opstelling: Christian van Wijngen – Jayson Donk – Maily Lopez – Lorenzo Braaf – Gazar Dermendjan (87. Angelo Puriël) – Danilo Alkema – Nick Ruigrok (52. Youri Haasdijk) – Gianni Straal – Danny Haasdijk – Shamir de Jesus – Jardel Drenthe (60. Claudio Barros).

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.