menu Home
Gemeente Nieuws

Idee ’tuincoach’ van Aardoom Hoveniers goed voor Duurzaamheidsprijs

Paul | 28 oktober 2021

Het Ridderkerkse Hoveniersbedrijf Aardoom is de winnaar geworden van de Duurzaamheidsprijs 2021. Wethouder Marten Japenga reikte de prijs donderdag 27 oktober uit aan Dionysios Sofronas tijdens opnamen voor BAR Talk.

Aardoom Hoveniers won de prijs – een cheque van 2500 euro – voor het idee om door middel van tuincoaches tuin- en terreineigenaren te helpen met verduurzaming.

Het doel van de Duurzaamheidsprijs is om bekendheid te geven aan lokale initiatieven van inwoners en organisaties die bijdragen aan een duurzame samenleving.

De jury bestond uit leden van de Duurzaamheidskring Ridderkerk. Hun motivatie bij de keuze: “Deze bekende hovenier mag dan al meer dan 200 jaar in het vak zitten, ze gaan mee met de tijd. Aardoom Hoveniers merkte dat er veel over duurzaamheid wordt gepraat maar dat veel tuin- en terreineigenaren moeite hebben om te gaan met wateroverlast en het vergroten van de biodiversiteit. Want hoe vergroen je zonder veel onderhoud, wat is de juiste boom om te planten, welke struiken trekken bijen en vlinders aan? Een gratis tuincoach moet hierin uitkomst bieden.”

Met het gewonnen geld kan Aardoom Hoveniers alvast de eerste veertig gratis adviezen gaan geven. Het project zorgt voor meer groen in de buitenruimte. Dit draagt bij aan betere wateropvang, minder hittestress in de zomers, verkoeling en betere leefomstandigheden voor vlinders, bijen en vogels. Inwoners zijn bovendien gebaat bij een aantrekkelijke leefomgeving.

Er waren dit jaar acht inzendingen. De jury: “Het waren allemaal kwalitatief goede inzendingen. Het blijkt maar weer dat ook in Ridderkerk mooie initiatieven opgepakt worden.”

Foto: Jos Wesdijk, Gemeente Ridderkerk

Dionysios Sofronas van Aardoom Hoveniers ontvangt de Duurzaamheidsprijs uit handen van wethouder Marten Japenga.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.