menu Home
Gemeente Nieuws

KPN en T-Mobile leggen glasvezel aan in Ridderkerk

Paul | 13 oktober 2021

De gemeente Ridderkerk heeft met de telecomproviders T-Mobile en KPN overeenstemming bereikt over de aanleg van twee glasvezelnetwerken binnen onze gemeente. De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels gestart.

De verwachting is dat eind 2021, begin 2022, de eerste klantaansluitingen worden gerealiseerd door T-Mobile. Begin 2023 zal KPN naar verwachting de eerste klantaansluitingen realiseren. Beide aanbieders hopen de werkzaamheden binnen een periode van 12 maanden af te ronden.

Dankzij de bereikte overeenkomsten wordt vrijwel geheel Ridderkerk voorzien van glasvezel. Voor ongeveer 175 woningen in het buitengebied hebben T-Mobile en KPN gezien de kosten gekozen voor een mogelijke vraagbundeling. Daarbij wordt voordat werkzaamheden worden uitgevoerd eerst in beeld gebracht hoeveel huishoudens een glasvezelaansluiting wensen.

Voor Oostendam is de gemeente in gesprek met Deltakabel, de glasvezelexploitant van Hendrik-Ido-Ambacht. Vanuit de buurgemeente is aanleg eenvoudig te realiseren, aansluitend op het daar al aanwezige glasvezelnetwerk.

Wethouder Marten Japenga is blij met de overeenkomsten. ,,Na eerdere pogingen kunnen we nu een flinke stap zetten op weg naar een moderne toekomstbestendige infrastructuur op telecomgebied. De providers gaan ook andere aanbieders benaderen, zodat ook providers als Kliksafe gebruik kunnen gaan maken van het netwerk. Dat maakt het glasvezelnetwerk voor veel Ridderkerkers een aantrekkelijke optie.”

Foto: Jos Wesdijk, Gemeente Ridderkerk

De overeenkomst tussen Open Dutch Fiber/T-Mobile en de gemeente Ridderkerk werd woensdag 13 oktober getekend. Op de foto vlnr Floris van den Broek (Open Dutch Fiber), wethouder Marten Japenga en Tisha van Lammeren (T-Mobile).

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.