menu Home
Geen categorie

Zorgautoriteit geef antwoord op vragen rondom Quin dokters.

Paul | 8 juli 2021

Na de berichtgeving en de vele reacties op het bericht van vorige week heeft onze redactie vragen gesteld bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Hieronder de vragen en antwoorden.

1.       Hoe is het mogelijk dat een huisartsenpraktijk 6000 patiënten heeft en één vaste huisarts?

Het aantal patiënten waar een huisartsenpraktijk goede zorg voor kan garanderen verschilt per praktijk en hangt van meerdere factoren af, waaronder de wijze waarop de praktijk georganiseerd is. Het is aan de zorgaanbieder om de juiste inschatting te maken aan hoeveel patiënten zijn of haar praktijk goede, en dus bereikbare, zorg kan verlenen. De Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van zorg.   

2.       Hoe kan het dat patiënten gezondheidszorg via een app krijgen? 

Wij zien dat de inzet van digitale zorg kan bijdragen aan het verlenen van goede en toegankelijke zorg. De mogelijkheden en meerwaarde van digitale zorg of digitale ondersteuning van zorg verschilt per zorgvorm en per patiënt. De zorgaanbieder is ervoor verantwoordelijk dat voor de meest passende vorm van zorg (bijv. digitaal, telefonisch, fysiek of een combinatie) gekozen wordt.    

3.       Wie helpt deze mensen aan een andere huisarts?

De zorgverzekeraar is vanuit haar zorgplicht verantwoordelijk om te zorgen dat haar verzekerden tijdig toegang hebben tot huisartsenzorg als zij die nodig hebben. Verzekerden kunnen contact opnemen met de afdeling zorgbemiddeling van hun zorgverzekeraar als zij vinden dat dit niet het geval is.

4.       Snapt u de zorgen en frustraties van de patiënten?

Ja, die snappen wij. Het is erg vervelend als je niet weet waar je terechtkunt als je huisartsenzorg nodig hebt, en ook als je niet tijdig geholpen wordt. Het is belangrijk dat zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen patiënten/verzekerden informeren over waar zij terechtkunnen als zij huisartsenzorg nodig hebben. 

Vanwege de vele vragen hebben wij ook de wethouder belast met Volksgezondheid vragen gesteld, deze heeft echter tot op heden geen reactie gegeven.



Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

  1. yvonne van putten

    8 juli 2021 at 20:32

    Niets zeggende antwoorden. Als zelfs het div. Personeel al aangeeft dat het een grote puinhoop is dat men ook geen licht in deze langdurende ellende ziet, geeft dit toch wel wat aan .

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.