Ridderkerk FM Sportnieuws: België – Italië

Paul | 3 juli 2021

door Arie Ouwens:

Bij de Belgen was Kevin de Bruyne voldoende hersteld om in de basis te starten.
De eerste helft werd in een hoog tempo gespeeld, voor beide doelen gebeurde er steeds wel iets.
De eerste waarschuwingen werden door de Belgen gegeven, de Bruyne dwong Donnarumma tot een redding.
Daarna kwam België goed weg, Italië scoorde maar dit gebeurde in buitenspelpositie.

Toch kwam Italië op voorsprong, Vertongen verdedigde slecht uit waarna Barella aan de bal kwam en raak schoot 0-1.
België moest in de achtervolging, maar ook waken voor de snelle omschakelingen van de Italianen, die er vaak gevaarlijk uitkwamen.

In de 44ste minuut was het een schitterende schot van Insigne, die de bal achter Courtois krult 0-2.
Het leek erop dat de rust zou ingaan met 0-2 voor Italië, maar in de 45ste minuut ging Doku op avontuur en werd in de zestienmeter door DI Lorenzo een halt toegeroepen.
Hierbij duwde hij Duko licht, waarop scheidsrechter Vincic besloot tot een strafschop, veel te zwaar bestraft het was een gewoon duel met en licht duwtje.
Het was Lukaku die dit kadootje uitpakte en de penalty onberispelijk binnenschoot 1-2.
Dit was teven de ruiststand.

Ook in de tweede helft bleef het tempo in de wedstrijd hoog, net als de intensiteit aan twee kanten.
België ging op zoek naar de gelijkmaker en Italië zocht de aanval zodra dit ook maar kon.
In de 62ste minuut leek het erop dat België langszij zou komen, de Bruyne zette de bal voor maar Lukaku schoot tegen de billen van Spinazolla op.

Diezelfde Spinazolla kreeg in de 66ste minuut een geweldige kans om Italië te laten uitlopen naa 1-3, maar hij schoot naast.
De spanning bleef tot de laatste minuut aanwezig, maar wat België ook probeerde de Italianen hadden er antwoord op, na bijna acht minuten blessuretijd floot de matig leidende scheidsrechter Vincic af, Italië won met 1-2 en kan zich opmaken voor en halve finale tegen Spanje.