Ridderkerk FM Sportnieuws: Verslag Engeland – Kroatië

Paul | 13 juni 2021

door Arie Ouwens:

Engeland zette vanaf het begin Kroatië onder druk. De verliezend WK finalist (2018) zag de een na de andere aanval op zich afkomen.
In de 5e minuut kwamen de Kroaten goed weg toen een schot van Foden, vanaf de 16 meter, via de binnenkant van de paal uit het doel sprong en doelman Livakovic opgelucht kon ademhalen.
Die zelfde doelman moest in de 8ste minuut handelend optreden op een onverwachts schot van Phillips.
Het duurde tot aan de 26ste minuut voordat Kroatië aan aanvallen konden gaan denken.
Het was Perisic die vrij voor de Engelse doelman Pickford kwam, maar de bal niet goed raakte.

Na een ruststand van 0-0, begon Engeland de tweede helft wederom met druk zetten op de verdediging van Kroatië, echter zo dwingend als in de eerste helft werden de Engelsen niet.
In de 57ste minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd, een schitterende pass van Phillips werd door Sterling uitstekend afgemaakt.
Engeland liet Kroatië komen en gokte wat meer op de counter, maar echt gevaarlijk werden de Kroaten niet, Rebic kreeg in de 65ste minuut een kans, maar schoot deze naast.
Een vrije trap van Mouth voor Engeland, 67ste minuut, ging maar net over het doel van Livakovic.
Echt gevaar voor beide doelen kwam daarna niet meer en wisten de Engelsen de eerste zege in dit EK toernooi te boeken.