Ridderkerk FM Sportnieuws: Op weg met Oranje (3)

Paul | 13 juni 2021

door Arie Ouwens:

It giet oan voor het Nederlands elftal, vanavond om 21 uur wordt er in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam afgetrapt voor de eerste wedstrijd van het EK 2020 tegen Oekraïne.
De wedstrijd tegen Oekraïne wordt een graadmeter naar de staat van Oranje, in deze wedstrijd moet blijken of het door bondscoach Frank de Boer gekozen systeem Oranje op het lijf is geschreven of voer voor de kat is.
Vermoedelijke opstelling Nederlands XI;
Doel: Stekelenburg
Achter: Dumfries, Timber, de Vrij, Blind en Wijndal
Midden: F. de Jong, de Roon en Wijnaldum
Voor: Weghorst en Depay.

Vanavond tussen 20 en 21 uur bij “In het hol van de Leeuw” tijdens de voorbeschouwing meer informatie over het Nederlands elftal en andere berichten omtrent dit toernooi.

Gisteren werden twee wedstrijden gespeeld in poule B, de eerste wedstrijd ging tussen Denemarken en Finland.
In de eerste 43 minuten hadden de Denen een overwicht en beperkte Finland zich tot counteren in de hoop om de gevaarlijke spits Pukki in stelling te brengen.
In de 43ste ging de Deen Christean Eriksen naar de grond, bij een ingooi, de aanleiding hiervoor was een, vermoedelijk, hartfalen, Eriksen werd op het veld gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht.
De laatste berichten is dat hij stabiel is en contact heeft gehad met zijn huidige ploeggenoten bij Inter Milan.
Na bijna 2 uur werd de wedstrijd hervat, de Deense selectie heeft in deze periode contact gehad met Eriksen die, volgens zeggen, hen heeft gevraagd de wedstrijd uit te spelen.
Het restant van deze wedstrijd, wat eigenlijk geen wedstrijd meer was, bracht één doelpunt voor Finland, gescoord in de 60e minuut door Joel Pohjanpalo.
In de 74ste minuut wist de Deen Hoejbjerg de toegekende penalty niet te benutten.
Finland, voor het eerst aanwezig op een eindtoernooi, won met 0-1.

In dezelfde poule kwamen België en Rusland gisteravond in actie. België, als één van de favorieten van dit toernooi is uitgeroepen, had geen kind aan de flets spelende Russen.
Grote man bij de Belgen was, letterlijk en figuurlijk, Romelu Lukaku. In de 10e minuut scoorde hij eenvoudig de 1-0 en hadden de Russen nog iets van hoop om in de wedstrijd te komen in de 88ste minuut gooide Lukaku de wedstrijd op slot met zijn 2e doelpunt en Belgisch derde.
Tussen deze doelpunten van Lukaku had Meunier in de 34ste minuut de 2-0 aangetekend.