Ridderkerk FM Sportnieuws: Op weg met Oranje (2)

Paul | 12 juni 2021

door Arie Ouwens:

Vandaag werd er op de persconferentie met bondscoach Frank de Boer meer bekend over spelers en speelwijze van het Nederlands elftal.
Zo zal Matthijs de Ligt niet in actie komen in de wedstrijd tegen Oekraïne, Maarten Stekelenburg zal op dit EK als eerste keeper optreden, daarnaast blijft de Boer bij de speelwijze 1-5-3-2.
In de Zeister bossen hoor je hier en daar toch wat gemor bij de selectie, maar geen enkele speler zal op dit moment zijn coach afvallen.

De EK 2020 openingswedstrijd tussen Turkije en Italië was er één waar je gerust het predicaat armoedig opplakken kan.
Turkije wilde alleen maar verdedigen en hanteerde het 1-8-1-1 systeem en Italië moest op zoek naar gaten in de Turkse verdediging.
Dankzij doelpunten 53e Demiral (eigen doel), 66e Immobile en 79e Insigne won Italië met 0-3.
Italië blijft op dit toernooi een gevaarlijke outsider.

Vanmiddag speelde Wales en Zwitserland tegen elkaar, beide ploegen komen uit in de poule van Italië.
De eerste helft was van een matig gehalte, beide teams durfde maar mondjesmaat de aanval op te zoeken.
In de tweede helft tapte beide teams uit een ander vaatje, het tempo ging omhoog en Zwitserland nam meer initiatief.

Uit een corner kopte Embolo de Zwitsers in de 49e minuut op 0-1, al had de Wales verdediger meer oog voor zijn man dan de bal.
Het was wachten totdat Zwitserland de voorsprong zou uitbreiden, maar slordig aanvalsspel stond dit in de weg.
Een onnodig weggegeven corner door Zwitserland leverde de gelijkmaker op, deze ingestudeerde corner werd in de 74e minuut knap door Moore tot de gelijkmaker gepromoveerd 1-1.
Zwitserland scoorde nog wel, maar dit gebeurde in buitenspelpositie constateerde de VAR.
De Zwitsers deden zich met dit gelijk spel tekort.