menu Home
Algemeen

Boeklezing met interactieve quiz ‘Baardman & Boterkontje, De vogel en zijn naam’

Paul | 25 mei 2021

Op 15 juni 2021 organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een boeklezing door Toine Andernach, de schrijver van het boek Baardman & Boterkontje, via ZOOM. Zowel leden als niet-leden zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven via de website van de vereniging (https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda).

De schrijver van het boek houdt zich bezig met vragen als “Heet de fuut fuut omdat hij ‘fuut’roept?”, “Houdt de ijsvogel van ijs?” of “Kan een putter putten?”. Toine Andernach is zowel een vogel- als een taalliefhebber. In zijn boek verklaart hij op informatieve en soms hilarische wijze de herkomst van raadselachtige vogelnamen en verweeft die met zijn persoonlijke ervaringen. De verhalen zijn voorzien van prachtige 18de en 19de-eeuwse prenten en bijzondere foto’s.

Tijdens de lezing kunnen de toehoorders meedoen met een vogelnamen- quiz, waarbij zij worden uitgedaagd om hun kennis van vogelnamen te laten zien, of een gokje te wagen. Het belooft een leuke interactieve avond te worden.

Wilt u weten wat voor vogel een baardman of een boterkontje is? Schrijf u dan in voor deze lezing.

Vanaf 19:00 uur kan u inloggen (via de link die u krijgt in de mail), waarna een korte uitleg over Zoom en Kahoot volgt. De lezing start om 19:30 uur via Zoom. U doet mee met de quiz via Kahoot, maar als u liever op papier meedoet, of alleen wilt luisteren, kan dat natuurlijk ook.  Inschrijven kan via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda.

Bij de lezing van 28 mei “Webinar ‘Plaagradar: meer koolmees, minder processierups’ door Marco van der Niet” zijn nog enkel plaatsen over. Ook voor deze lezing kunt u zich inschrijven via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.