menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer maakt zich op voor nieuw seizoen

Paul | 19 mei 2021

door Arjan ’t Jong

Het huidige seizoen is officieel nog niet ten einde, maar Slikkerveer is al druk bezig met het vormgeven van de selectie voor volgend seizoen. Zo kan de club melden dat het met vrijwel dezelfde spelersgroep en staf het volgende seizoen van start gaat.

Spelersgroep
Het grootste deel van de spelersgroep blijft Slikkerveer ook komend seizoen trouw. Van de huidige selectie hebben vier spelers te kennen gegeven te vertrekken en is het bestuur nog met een aantal spelers in gesprek. Het is in ieder geval zeker dat Kevin Medina, Chevillio Halden, Thomas van Prooijen en Destin Makiesse het Sliknest verlaten. Kevin Medina en Chevillio Halden vertrekken beide naar de zaterdag afdeling van FC IJsselmonde en Thomas van Prooijen gaat aan de slag bij zaterdag eersteklasser Nieuw Lekkerland. Destin Makiesse zegt de voetballerij vaarwel. Het overige deel van de selectie heeft aangegeven ook volgend seizoen in het rood-zwart uit te komen.

Het bestuur van Slikkerveer is erg blij dat de kern van de selectie intact blijft. “Het was voor de spelers een lastig jaar, waarin de motivatie van de selectie flink op de proef gesteld is. Het is goed om te zien dat het grootste deel toch betrokken blijft bij onze vereniging. We hopen dat we snel weer wedstrijden kunnen spelen en kijken erg uit naar volgend seizoen!”,  besluit bestuurslid Steven van Dongen.

Staf
Binnen de staf zijn er twee wijzigingen. Eind 2020 werd al bekend dat André Stafleu volgend seizoen niet meer actief is als hoofdtrainer. Kort na dit besluit werd er een overeenstemming bereikt met Driss El Akchaoui. André Stafleu blijft wel actief bij Slikkerveer. De 66-jarige oefenmeester gaat zich namelijk richten op de jeugd. 

Ook Kevin Birahij, de huidige assistent-trainer, komt volgend jaar niet meer terug op de bank. Hij werd namelijk begin dit jaar voorgedragen als bestuurslid jeugdzaken. Met deze stap komt er voor Kevin Birahij na elf jaar (zeven seizoenen als speler en vier als assistent-trainer) een einde aan het avontuur bij de selectie van Slikkerveer. Kevin is ambitieus aan zijn nieuwe uitdaging begonnen. “Ik wil met Slikkerveer de beste jeugdopleiding van Ridderkerk en de regio worden. Met de jeugdafdeling willen we over de hele linie de kwaliteit verbeteren, zodat we structureel twee a drie spelers met potentie bij de selectie af kunnen leveren”, vertelt hij.

Slikkerveer heeft met de overige stafleden een overeenstemming weten te bereiken voor volgend seizoen. Zo blijven Ashrul Umarella (hersteltrainer), Remco Romijn (teammanager), Stefan Bode (keeperstrainer), Jacqueline Baard (verzorgster) en Rowan Termond (assistent-scheidsrechter) in dezelfde rol actief binnen de selectie.

Het bestuur van Slikkerveer is erg blij dat het de groep zo intact heeft kunnen houden. We wensen de vertrekkende spelers en stafleden die een nieuwe functie bekleden veel succes met hun nieuwe avontuur.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.