menu Home
AlgemeenGemeente Nieuws

Eerste paal nieuwbouw Gemini College Ridderkerk, inclusief reportage.

Paul | 19 mei 2021

Wethouder Henk van Os en Jenny Everts, voorzitter van het schoolbestuur OZHW, hebben maandag 17 mei de officiële heipaal geslagen voor de nieuwbouw van het Gemini College.

Na deze handeling ontstak een van de leerlingen van de school het confettikanon op de bouwplaats. Wethouder Van Os noemde in een korte toespraak de lange voorgeschiedenis van het project. Jarenlang is er alleen maar gepraat over nieuwbouw voor het Gemini College. Het vorige college nam hierover al een besluit, maar de locatie was nog een discussiepunt. Al die tijd werd er niet gebouwd. In juni vorig jaar stemde de gemeenteraad uiteindelijk unaniem in met inpassing van het schoolgebouw op het hoofdveld van voetbalclub RVVH. Het sportpark moest door deze keuze wel opnieuw ingericht worden.

De gemeenteraad stelde het nieuwe bestemmingsplan op 17 september 2020 vast. Tijdens de inzage- en beroepstermijn werd geen enkele bezwaar ingediend. Dat gebeurde ook niet bij de omgevingsvergunning.

Voor het heien heeft aannemer Slokker vier weken uitgetrokken. ,,Daarna stijgen we boven het maaiveld uit en verrijst hier een prachtig nieuw en ook flexibel te gebruiken gebouw. Vanaf het schooljaar 2022/2023 kunnen de leerlingen van het Gemini College hier terecht”, aldus wethouder Van Os. Het door DP6 Architectstudio ontworpen schoolgebouw is duurzaam, de sportzaal is zelfs energieneutraal.

In het bestemmingsplan voor dit schoolgebouw is ook al rekening gehouden met de voorkeur van het college om naast de school het nieuwe jongerencentrum de Loods en jongerensociëteit De Gooth te realiseren. De gemeenteraad moet hierover nog een besluit nemen.

Foto’s Jos Wesdijk, Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.