menu Home
Algemeen

Workshop Handelen met AED voor vrijwilligers

Paul | 10 mei 2021

Wil jij als vrijwilliger ook weten wat je moet doen als er bij jouw activiteit, in jouw organisatie of buurt iemand is met hartfalen? Goed gebruik van een AED kan levens redden! Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseert op 1 juni van 19.00 tot 20.30 uur een workshop ‘Handelen met AED’ voor Ridderkerkse vrijwilligers in Wijkvoorzieningencentrum Bolnes aan de Noordstraat 255a. Tijdens de workshop leer je hoe je moet handelen en hoe het AED apparaat te gebruiken.

Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan je in bepaalde gevallen een stroomstoot toedienen aan een slachtoffer met een hartritmestoornis. Het normale hartritme kan worden teruggehaald en daarmee stijgt de kans op overleving na een hartcrisis spectaculair. Hoe sneller de hulpverlener defibrilleert, hoe groter de overlevingskans van het slachtoffer.

In Ridderkerk hangen deze AED kasten op diverse openbare plekken, in wijkgebouwen en op straten aan de muur. Hoe meer burgers ermee om weten te gaan, hoe groter de kans is om een leven te redden.

De workshop wordt verzorgd door Rob Kint, een ervaren AED-instructeur. Aanmelden kan via de Vrijwilligersacademie: https://vrijwilligersacademie.facetridderkerk.nl/. De bijdrage voor de workshop is € 5,00 per persoon. Een gratis account aanmaken voor de Vrijwilligersacademie is eenvoudig en eenmalig, zolang je vrijwilliger bent. Voor meer informatie over de deze workshop kan iedereen contact opnemen met Suat Tas van Facet Vrijwilligerssteunpunt via vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl of 0180 – 430 440.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.