menu Home
Algemeen

Opdat we niet vergeten: De hemel huilde mee

Paul | 8 mei 2021

Vorig jaar hadden rondom het gedenken en herdenken een prachtige column van Joop van der Hor.
Ook dit jaar een prachtige bijdrage. Met dank aan Joop van der Hor en Roel van Deursen.

Geen officiële dodenherdenking in de gemeente Nissewaard met publiek, maar wel een bescheiden gedenkbijeenkomst in Spijkenisse. Voor de oude slagerij aan de Voorstraat 14a van de op 28 oktober 1942 weggevoerde en door de Nazi’s vermoorde Joodse familie Levie werd door het comité ‘Laat Levie Leven & Maak Max Mogelijk’ werden in de stromende regen de namen voorgelezen van de 45 in concentratiekampen omgekomen Joodse inwoners van het eiland Voorne-Putten. Alleen de hond Max ontsprong de dans. Voor hem geen gaskamer maar wel heel veel dierenleed. Max wachtte tevergeefs dagenlang voor de deur van de slagerij op zijn baasjes. Verder was er zang van Sandy Struijs en werden er gedichten voorgelezen door Nicole van Vliet, bewoonster van de Zuidwester (begeleid woonproject) en het jongste gemeenteraadslid van Nissewaard, Kim van de Kant. De organisatie hecht eraan horecaonderneming ‘De Jongens Van’ te bedanken voor de verzorging van het geluid, Botlek TV en Spieke voor de beeldregistratie en de huurder van de voormalige slagerij voor diens welwillende medewerking.


Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.