menu Home
Algemeen

Buitenlessen bij Facet

Paul | 26 april 2021

Omdat er (nog) geen groepslessen gegeven mogen worden in de wijkcentra, sporthallen en gymzalen biedt Facet Ridderkerk binnenkort verschillende buitenlessen aan voor volwassenen en senioren.

“Door de coronacrisis liggen alle beweeglessen van het volwassenen- en seniorensport van Facet al een tijd stil. Deze buitenlessen zijn een mooie tussenstap”, zegt Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk. “Met het aanbieden van de buitenlessen wordt ingespeeld op de behoefte om met elkaar lekker, gezellig en gezond te bewegen. Deelnemers kunnen binnenkort, wanneer de maatregelen het toelaten, kiezen uit verschillende lessen.Het is een gevarieerd programma dus er zit voor iedereen wel een geschikte les bij. Met dit lessenpakket focussen wij ons op volwassenen en senioren. Uiteraard wordt bij elke activiteit rekening gehouden met de op dat moment geldende maatregelen van de overheid en eventuele aanvullende regels voor deze regio.”

Bij voldoende animo vinden de volgende activiteiten plaats. Op maandagmorgen van 10.30 – 11.30 uur geeft Susan Steenbergen yoga op het schoolplein bij Trefpunt Oost. Dezelfde les geeft ze ook op woensdagavond van 19.15 – 20.15 uur. Op dinsdagmiddag van 12.30 – 13.30 uur geeft Christa van Gent conditietraining in het Oosterpark. Op vrijdagochtend geeft Christa een powerwalk van 10.00 – 11.00 uur. Op woensdag van 10.00 – 11.00 uur wordt er yoga gegeven door Marja Gort bij het wijkcentrum West. Op woensdagavond van 19.15 – 20.15 uur geeft Elseline Broer conditietraining in het Oosterpark. Yogadocent Mike Hartog start ‘wandelen met aandacht’ vanaf het wijkcentrum Bolnes. Dit is elke donderdag van 11.00 – 12.00 uur. Mark Schouten geeft elke donderdag van 13.00 – 14.00 uur kracht- en conditietraining in het Oosterpark. Bij alle lessen geldt dat ze voor ieder niveau geschikt zijn of u net begint met bewegen of al wat meer gevorderd bent.

De kosten per les zijn € 2,50 per persoon. De deelnemersbijdrage wordt aan het einde van de maand geïncasseerd en er is een opzegtermijn van 1 maand.

Een georganiseerde les buiten is voor veel deelnemers een stok achter de deur om toch in beweging te komen en te blijven. De lessen zijn namelijk op een vaste dag en tijd. Ook kan men elkaar weer even zien en spreken. “Een fysieke groepsles in een wijkcentrum of sporthal heeft bij de meeste deelnemers de voorkeur, maar deze buitenlessen zijn een goed tijdelijk alternatief’, zegt Jesper. “De komende tijd kan men ook nog gewoon de digitale lessen blijven volgen. Dus wilt u liever een beweegles volgen via de computer vanuit huis, dan kan dit ook nog steeds.”

Wilt u meedoen met de buitenlessen van Facet? Download dan het aanmeldformulier op de website: www.facetridderkerk.nl of stuur een mail naar jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.

Foto: Facet Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.