menu Home
Gemeente Nieuws

WoonWijzerBox voor huurders

Paul | 22 april 2021

Vanaf half april is het ook voor huurders in Ridderkerk mogelijk een box met energiezuinige producten samen te stellen. De gemeente heeft hiervoor samen met woningcorporatie Wooncompas  een subsidie van het Rijk binnengehaald. Huiseigenaren konden al langer een box ontvangen.

De boxen worden betaald uit de subsidieregeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW), bedoeld om huurders te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen in huis. Het geld gebruikt de gemeente om energiebesparende boxen uit te delen: de Woonwijzerbox en de Energiebox.

De WoonWijzerBox heeft een waarde van 95 euro, maar kosten dankzij een fikse korting slechts vijf euro. De boxen kan men zelf samenstellen. Ook een gratis advies behoort tot de mogelijkheden.

De gratis Energiebox is een standaard box in twee varianten en heeft een waarde van 45 euro. Inwoners krijgen deze Energiebox van de gemeente cadeau. De ene box bevat onder andere radiatorfolie, buisisolatie en een tijdschakelklok. De andere box bevat andere een waterbesparende douchekop, een douchetimer en een stekkerdoos met schakelaar.

Naast het uitdelen van de boxen gaat een Energiecoach langs de deuren gaat voor adviezen op maat over energie besparen.

CO2-uitstoot beperken

Met de RREW subsidie zet de gemeente diverse projecten op om huurders en woningeigenaars te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Wethouder Marten Japenga (Duurzaamheid): “De kracht zit hem in het kunnen aanbieden van de dagelijkse dingen die het leven duurzamer kunnen maken. Denk aan bijvoorbeeld het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast gebruiken we de regeling om advies te geven aan huurders over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. De belangrijkste voorwaarde voor de subsidie is dat de activiteiten bijdragen aan minder uitstoot van CO2.“

Wethouder Marten Japenga en directeur van Wooncompas Alfred van den Bosch overhandigen aan huurders Majoré van Dongen en Ad de Deugd een box met energiebesparende producten.Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.