menu Home
AlgemeenPolitiek

Partij 18PLUS betaalt inschrijfgeld 18-jarige Ridderkerkers.

Paul | 22 april 2021

Afgelopen woensdag heeft Partij 18PLUS een campagne gelanceerd waarin ze 18-jarige Ridderkerkers oproepen om zich in te schrijven als woningzoekenden bij Woonnet Rijnmond.
Het daarmee gepaarde inschrijfgeld wordt door Partij 18PLUS aan 18-jarige Ridderkerkers vergoed.

“Helaas is de gemiddelde inschrijfduur voor een lokaal woningzoekende ruim 5 jaar voordat deze persoon slaagt voor een betaalbare huurwoning met een huurgrens van € 752,33. Het overgrote deel van de betaalbare huurwoningen in Ridderkerk wordt toegewezen op basis van inschrijfduur. Doordat Ridderkerk in een woningmarktregio zit met 13 andere gemeenten waaronder Rotterdam, zien we dat mensen van buiten Ridderkerk met een langere inschrijfduur voorrang krijgen op lokaal woningzoekenden” stelt Partij 18PLUS. “Om het evenwicht weer terug te krijgen en zo veel mogelijk betaalbare huurwoningen aan Ridderkerkse woningzoekenden toe te wijzen, is het van belang dat
Ridderkerkers zich al op hun 18e inschrijven als lokaal woningzoekende.”

Partij 18PLUS heeft als standpunt dat zoveel mogelijk betaalbare huurwoningen toegewezen moeten worden aan Ridderkerkse woningzoekenden. Een motie van Partij 18PLUS om samen met Stichting Wooncompas te bezien welke mogelijkheden er zijn om het slagingspercentage lokale woningzoekenden te verhogen werd in de gemeenteraadsvergadering van 11 juni 2020 unaniem aangenomen. De mogelijkheden bleken echter zeer beperkt.

“Soms moet je naar creatieve oplossingen zoeken. Jezelf al op je 18e als lokaal woningzoekende in te schrijven is zo’n creatieve oplossing. Op die leeftijd denk je hoogstwaarschijnlijk nog niet na over je toekomstige woning, maar als het moment dan daar is heb je in ieder geval een flinke inschrijfduur opgebouwd” aldus Partij 18PLUS.

Partij 18PLUS adviseert iedere Ridderkerker om zich in te schrijven als lokaal woningzoekende. Er kan zich altijd een situatie voordoen dat een inwoner door omstandigheden een ander dak boven het hoofd moet hebben en niet voor urgentie in aanmerking komt. Een lange inschrijfduur verhoogt de kans om snel een betaalbare woning te vinden.

Iedere Ridderkerker die in 2021 18 jaar is of 18 jaar wordt en zich in heeft geschreven bij Woonnet Rijnmond, kan de bevestiging mailen aan info@partij18plus.nl waarna het reeds betaalde inschrijfgeld wordt vergoed.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.